Αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη

Αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη

Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνουν ευρωπαϊκές χώρες για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αυξάνοντας παράλληλα την πίεση στις οικονομίες των χωρών αλλά και στους ηγέτες που επιζητούν ταχύτερο ρυθμό εμβολιασμού.

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει στο σύνολο της χώρας το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει περισσότερο τη δημόσια ζωή επιβάλλοντας πρόσθετα μέτρα, πέρα δηλαδή από το κλείσιμο εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων που ισχύουν επί του παρόντος. Τι άλλο μπορεί να κλείσει θα είναι το θέμα που θα συζητηθεί σε μια ακόμη κρίσιμη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Και αυτά για τις δύο μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ.

Στην Ευρώπη υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για τις νέες παραλλαγές του ιού που μπορούν να βγάλουν την επιδημιολογική κατάσταση εντελώς εκτός ελέγχου.

Στην Ισπανία, οι περιφέρειες επιβάλλον αυστηρότερους κανόνες για τις συγκεντρώσεις ατόμων, τα ταξίδια και τις ώρες λειτουργίας εστιατορίων μετά από μια χαλάρωση των περιορισμών κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων η οποία αποφασίστηκε ώστε να επιτραπούν οι οικογενειακές συναντήσεις .

Στο μεταξύ τα νέα κρούσματα στην Ιρλανδία αυξήθηκαν σε περίπου 8.000 σε μία ημέρα, με την χώρα να επιβαρύνεται σοβαρά από τη έξαρση του ιού καθώς σημείωσε τεράστια αύξηση στα ημερήσια κρούσματα. Η Ιραλνδία σημείωσε περίπου 300 κρούσματα την ημέρα και η μεγάλη αλλαγή στους επιδημιολογικούς της δείκτες οφείλεται εν μέρει στο νέο στέλεχος του κορωνοϊού. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου το 45% των κρουσμάτων στην Ιρλανδία σχετίζονται με τη νέα παραλλαγή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ