Αυτός είναι ο «μοναχικός λύκος» πίσω από τη μυστηριώδη έκρηξη στο Νάσβιλ – Οι θεωρίες για τα κίνητρα, παράνοια με το δίκτυο 5G;

Αυτός είναι ο «μοναχικός λύκος» πίσω από τη μυστηριώδη έκρηξη στο Νάσβιλ – Οι θεωρίες για τα κίνητρα, παράνοια με το δίκτυο 5G;

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές τη φωτογραφία του 63χρονου υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Νάσβιλ στο Τενεσί ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο Άντονι Κουίν Γουόρνερ σκοτώθηκε όταν έγινε η έκρηξη, που κονιορτοποίησε το τροχόσπιτό του και προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις και δεκάδες σπίτια στην πόλη. Ιατροδικαστές του FBI συνέκριναν ανθρώπινους ιστούς που ανασύρθηκαν στον τόπο της καταστροφής με δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στο σπίτι του Άντονι Γουόρνερ στην κοντινή πόλη Άντιοκ το Σάββατο και επαλήθευσαν ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.
monaxikos likos 2

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένας άνδρας ονόματι Άντονι Γουόρνερ ήταν ο βομβιστής, ότι ήταν παρών όταν εξερράγη η βόμβα και σκοτώθηκε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντόναλντ Κόχραν, στο Τενεσί. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου αστυνομικοί και δικαστικοί τόνισαν πως είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουν σχετικά με τα κίνητρά του.

Άγνωστα τα κίνητρα του βομβιστή του Νάσβιλ – Η βασική θεωρία
Από την πλευρά του oπράκτορας του FBI, Νταγκ Κορνέσκι, σημείωσε ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως ενεπλάκησαν άλλα πρόσωπα» στη βομβιστική ενέργεια, αν και πρόσθεσε πως εξετάζονται διάφορα σενάρια.

monaxikos likos 3

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ στο FBI εξετάζουν ως βασική τη θεωρία ο Γουόρνερ να ήταν παρανοϊκός με το δίκτυο 5G καθώς η έκρηξη συνέβη κοντά σε κτίριο της AT&T, όπου λειτουργούσε κέντρο μεταγωγής προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον εγκατεστημένο σε αυτό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, αλλά και στο ιστορικό κέντρο του Νάσβιλ, πρωτεύουσας της μουσικής κάντρι στις ΗΠΑ.

Το χρονικό της μυστηριώδους έκρηξης
Για περίπου 15 λεπτά πριν από την έκρηξη, ακουγόταν μαγνητοφωνημένο μήνυμα από μεγάφωνο στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που καλούσε τους πάντες να απομακρυνθούν διότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα. Αυτό επέτρεψε στις αρχές να εκκενώσουν έγκαιρα κοντινά κτίρια. Έτσι, παρά την μεγάλη ισχύ της βόμβας, υπήρξαν μόνο τρεις τραυματισμοί.
monaxikos likos 4

Οι Αρχές έδωσαν χθες στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης το πρωί της Παρασκευής.

Η Μάρσα Μπλάκμπερν, γερουσιάστρια του Τενεσί, ανέφερε μέσω Twitter ότι ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση καταστροφής στη Νάσβιλ, κάτι που θα επέτρεπε να εκταμιευθούν ομοσπονδιακοί πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν οι Αρχές, η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 05:30 για πυρά στο κέντρο της Νάσβιλ και στελέχη της εντόπισαν μισή ώρα αργότερα «ύποπτο» όχημα. Δεκαπέντε λεπτά μετά, άρχισαν να ακούνε την προειδοποίηση, μια γυναικεία φωνή που έμοιαζε να έχει παραχθεί με τη χρήση υπολογιστή. Οι ζημιές στις εγκαταστάσεις της AT&T ήταν εκτενείς και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στο Τενεσί, σε περιοχές στην Αλαμπάμα και στο Κεντάκι. Το αεροδρόμιο της Νάσβιλ αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του επί ώρες.

Ποιος ήταν ο δράστης
Ο Γουόρνερ ήταν πληροφορικός και δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης σε κτηματομεσιτική εταιρεία. Ο ιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής, Στιβ Φρίντριχ, είπε στην τοπική εφημερίδα Tennessean ότι ο 63χρονος πήγαινε στα γραφεία της τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια μια φορά τον μήνα μέχρι τον Νοέμβριο, όταν ενημέρωσε τα στελέχη της πως θα πάψει να δουλεύει για αυτή. Δεν εξήγησε το γιατί. «Μας φαινόταν πολύ ευχάριστος — δεν θα περιμέναμε ποτέ κάτι τέτοιο από αυτόν, νομίζω», διαβεβαίωσε ο Φρίντριχ.
monaxikos likos 5

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, δήλωσε στο CBS News ότι αξιωματούχοι στην πόλη θεωρούν πως η βομβιστική ενέργεια πρέπει να σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με την AT&T. Οι Αρχές ζήτησαν να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος γνώριζε τον Γουόρνερ καθώς συνεχίζεται η έρευνά τους. Από τις πινακίδες του τροχόσπιτου διαπίστωσαν ότι ανήκε στον βομβιστή.

monaxikos likos 6

Ο 63χρονος είχε καταγγελθεί στην αστυνομία «ότι κατασκεύαζε βόμβες στο τροχόσπιτό του από τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου», σύμφωνα με την The Sun. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι το σπίτι του ερευνήθηκε και βρέθηκε «καθαρό και τακτοποιημένο», ενώ δεν εντοπίστηκε τίποτε στην αρχική έρευνα, που να συνδέει τον Γουόρνερ με την έκρηξη στο Νάσβιλ. Η μητέρα του, η 85χρονη Μπέτι Λέιν, είπε ότι ο γιος της ήταν «καλός άνθρωπος». «Είμαι συντετριμμένη και αναστατωμένη. Δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω», δήλωσε.
monaxikos likos 7Ο Γουόρνερ είχε ενημερώσει με επιστολή του την 29χρονη Μισέλ Σουίνγκ – στην οποία δώρισε δύο σπίτια πριν το θάνατό του – ότι σκόπευε «να ταξιδέψει την παραμονή των Χριστουγέννων για να περάσει μερικές εβδομάδες σε δασώδη περιοχή με τους σκύλους του». Η Σουίνγκ υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πώς ο δράστης της είχε αφήσει τα δύο σπίτια. Πάντως δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτη από τις Αρχές. Οι Αρχές δεν διευκρίνισαν αν ο Γουόρνερ είχε ποινικό μητρώο ή αν τις είχε απασχολήσει καθ’ οιοδήποτε τρόπο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS