«Μαύρο καλοκαίρι» στην Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Μόρισον αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των πυρκαγιών

«Μαύρο καλοκαίρι» στην Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Μόρισον αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των πυρκαγιών

Φόρο τιμής στα 33 θύματα των πυρκαγιών της Αυστραλίας αποτίμησε σήμερα στο κοινοβούλιο της χώρας, ενώ περισσότερες από 100 εστίες παραμένουν ενεργές.

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας τίμησε σήμερα τα 33 θύματα των πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα τους τελευταίους μήνες. Περισσότερες από 100 εστίες παραμένουν ενεργές στις ανατολικές ακτές.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, ηγήθηκε της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

«Αυτό είναι το μαύρο καλοκαίρι του 2019/2020 που απέδειξε τον εθνικό μας χαρακτήρα και την αποφασιστικότητά μας», επεσήμανε. «Αυτές οι πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη σβήσει και ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μπροστά μας σε πάρα πολλές περιοχές, όμως σήμερα συγκεντρωνόμαστε για να θρηνήσουμε, να τιμήσουμε, να σκεφτούμε και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε από το μαύρο καλοκαίρι που συνεχίζει», δήλωσε ο Μόρισον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι έχει απευθύνει επιστολές στους επικεφαλής των πολιτειών ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη Βασιλική Επιτροπή η οποία θα ερευνήσει την αντιμετώπιση της κρίσης από τις αρχές.

Όταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζήτησε δημοσίως συγγνώμη
Ο Μόρισον αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη τον Δεκέμβριο επειδή βρισκόταν διακοπές στη Χαβάη την ώρα που η κρίση με τις πυρκαγιές οξυνόταν. Επιπλέον η στάση της κυβέρνησής του απέναντι στην κλιματική αλλαγή, αλλά και η στήριξη που προσφέρει στην βιομηχανία του άνθρακα έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο έχουν κάψει περίπου 120 εκατομμύρια στρέμματα, έχουν καταστρέψει περίπου 2.500 σπίτια και έχουν σκοτώσει 1 δισεκατομμύριο ζώα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS