Μπάιντεν: Για όνομα του Θεού, ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία - Η Ρωσία στραγγάλισε τη δημοκρατία

Μπάιντεν: Για όνομα του Θεού, ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία - Η Ρωσία στραγγάλισε τη δημοκρατία

«Μην διανοηθείτε να κινηθείτε εναντίον περιοχών του ΝΑΤΟ» - Αυστηρή προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ


Στη δήλωση ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία της Ρωσίας, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία.  «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτό ήταν το απώτατο σημείο στο οποίο έφτασε ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία, γεγονός που αντανακλά τη σημαντική αλλαγή στην αμερικανική αντιμετώπιση της Μόσχας.

Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε «χασάπη» τον Ρώσο ομόλογό του και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.Το προηγούμενο διάστημα, αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία δεν ήταν στους στόχους των ΗΠΑ.

«Η Ρωσία στραγγάλισε τη δημοκρατία»

«Τώρα στον αιώνιο αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία, η Ουκρανία και ο λαός της βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αγωνίζονται για να σώσουν το έθνος τους και η γενναία αντίστασή τους είναι μέρος ενός ευρύτερου αγώνα για… βασικές δημοκρατικές αρχές που ενώνουν όλους τους ελεύθερους ανθρώπους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος και τόνισε ότι «η Ρωσία στραγγάλισε τη δημοκρατία».

«Είμαστε δίπλα σας» είπε αναφερόμενος στον Ουκρανικό λαό. Ειδικότερα τόνισε: «Το μήνυμά μου προς τον λαό της Ουκρανίας είναι ένα μήνυμα που παρέδωσα σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών και στον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, που πιστεύω ότι είναι εδώ απόψε: Είμαστε δίπλα σας. Τελεία».

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και της προσπάθειάς του να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε: «Τα τελευταία 30 χρόνια, οι δυνάμεις της απολυταρχίας έχουν αναβιώσει σε όλο τον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά της είναι γνωστά: περιφρόνηση για το κράτος δικαίου, περιφρόνηση για τη δημοκρατική ελευθερία, περιφρόνηση για την ίδια την αλήθεια», είπε ο Μπάιντεν.


Μπάιντεν: Οι κυρώσεις θα μειώσουν στο ήμισυ τη ρωσική οικονομία


Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως είναι ψέμα του Πούτιν ότι δεν έχει εισβάλει στην Ουκρανία και πως η αποναζιστικοποίηση είναι πρόφαση. «Αυτά που λέει ο Πούτιν απέχουν πολύ από την αλήθεια», είπε ο Τζο Μπάιντεν. Ποτέ δεν έχουμε προσπαθήσει να καταστρέψουμε τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν έχει δείξει ποτέ ενδιαφέρον για διπλωματία και είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τη βία από την αρχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Ο πόλεμος έγινε χωρίς καμία πρόκληση» είπε. Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, πρόκειται για πραγματική πρόκληση για την τάξη πραγμάτων που επικράτησε μετά τον Β’ ΠΠ, έναν πόλεμο που κατέστρεψε την Ευρώπη και «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι εκεί».

Το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει τον Πούτιν είναι η τιμωρία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν. «Και για αυτό όλος ο κόσμος ενώθηκε για να επιβάλλει πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία. Η ρωσική οικονομία θα μειωθεί στο ήμισυ μέσα στα επόμενα χρόνια και σύντομα δεν θα βρίσκεται καν στις πρώτες οικονομίες του κόσμου. Οι κυρώσεις είναι ένας τρόπος εξισορρόπησης της στρατιωτικής βίας», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν έστειλε το εξής μήνυμα στον λαό της Ρωσίας: «Δεν είστε ο εχθρός μας». «Επιτρέψτε μου να πως αυτό, εάν μπορείτε να με ακούσετε. Εσείς, ο λαός της Ρωσίας δεν είστε ο εχθρός μας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αποδέχεστε τη δολοφονία αθώων παιδιών και παππούδων ούτε ότι αποδέχεστε ότι νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί σφυροκοπούνται από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες», σημείωσε ο Μπάιντεν.

Μπάιντεν: «Μην διανοηθείτε να κινηθείτε εναντίον περιοχών του ΝΑΤΟ»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, απηύθυνε και μία αυστηρή προειδοποίηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν: «Μην διανοηθείτε καν να κινηθείτε ούτε σε μια σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ», προειδοποίησε χαρακτηριστικά την Μόσχα.

Ο Μπάιντεν απηύθυνε την προειδοποίηση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία. Είπε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις συλλογικής προστασίας που προβλέπονται στον καταστατικό χάρτη του ΝΑΤΟ «με την πλήρη ισχύ της συλλογικής μας δύναμης».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία – που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ – δεν απαιτεί την άμεση εμπλοκή της Αμερικής.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στην Ευρώπη για να εμπλακούν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ για να υπερασπιστούν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

 

Η απάντηση του Κρεμλίνου


«Αυτό δεν πρέπει να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, «θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ