Πότε και πώς πραγματικά η Λιζ Τρας έμαθε ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ -Ηξερε τα πάντα νωρίς, το έκρυψε καλά

Πότε και πώς πραγματικά η Λιζ Τρας έμαθε ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ -Ηξερε τα πάντα νωρίς, το έκρυψε καλά

Όταν η Λιζ Τρας σηκώθηκε για να μιλήσει στη βρετανική Βουλή στις 11.40 π.μ. της Πέμπτης, ήξερε ήδη, περίπου από δύο ώρες πριν (γύρω στις 9:30 το πρωί) ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν απίθανο να βγάλει τη μέρα.

Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά της Daily Mail, αναφέροντας ότι η Λιζ Τρας κατάφερε να κρύψει καλά τις πληροφορίες αυτές και να μην δείξει τι συμβαίνει.

«Θέμα ωρών, όχι ημερών»

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν στη Ντάουνινγκ Στριτ και συζητούσε τις τελικές λεπτομέρειες της ενεργειακής της πολιτικής με στενούς συνεργάτες της όταν της είπε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σάιμον Κέις ότι η βασίλισσα ήταν βαριά άρρωστη και ότι ήταν «θέμα ωρών, όχι ημερών».

Καθώς προσπαθούσε να κρύψει το τεράστιο σοκ από την είδηση που μόλις είχε ακούσει, η Τρας συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να κρύψει την αγωνία της έως ότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάνουν την επίσημες ανακοινώσεις, αφότου εκείνη θα είχε ολοκληρώσει τις δικές της δηλώσεις στη Βουλή.

Καθώς οι βοηθοί της είδαν άτομα με μαύρα ρούχα να πλησιάζουν την Τρας και να της μιλούν και ακύρωσαν ένα βραδινό τηλεφώνημα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η πρωθυπουργός –η οποία μόλις περνούσε τη δεύτερη μέρα της στην Ντάουνινγκ Στριτ– πήγε στο γειτονικό Κοινοβούλιο και μίλησε καταφέρνοντας να μην δώσει καμία ένδειξη για το δράμα που εκτυλίσσονταν. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα περιορίσει τους ετήσιους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών στα 2.500 £ έως το 2024.

Όταν είπε ότι «οι έκτακτοι καιροί απαιτούν έκτακτα μέτρα», οι βουλευτές δεν είχαν ιδέα πόσο ιστορική θα ήταν η πρώτη της εβδομάδα στην εξουσία.

Οι ειδήσεις για την υγεία της βασίλισσας άρχισαν να κυκλοφορούν μόλις τελείωσε η ομιλία της πρωθυπουργού. Όταν ο υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι της έδωσε ένα μήνυμα στην αίθουσα στις 12.15 μ.μ., απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνώριζε. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα το παλάτι συγκλόνισε τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι «οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας».

Η στιγμή που η Λιζ Τρας έλαβε το σημείωμα για τον θάνατο της βασίλισσας

Αφού οι βουλευτές ολοκλήρωσαν τη συζήτηση για τα ενεργειακά της σχέδια, η κα Τρας συνάντησε συμβούλους της για να προγραμματίσει μια ομιλία για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα. Αργά το απόγευμα, έλαβε το τρομερό τηλεφώνημα από το Παλάτι που της είπε ότι η βασίλισσα είχε πεθάνει. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της είδησης στις 18.30, η πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής,στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Σοκ, απέραντη θλίψη και δυσπιστία, αυτά ήταν τα συναισθήματα», είπε μια πηγή. «Ξεκινήσαμε τη μέρα προετοιμάζοντας μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές παρεμβάσεις στη βρετανική ιστορία και την τελειώσαμε σηματοδοτώντας την άνοδο ενός νέου βασιλιά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ