BBC: Απαγορεύει τη χρήση του TikTok στα εταιρικά κινητά - «Σβήστε την εφαρμογή»

BBC: Απαγορεύει τη χρήση του TikTok στα εταιρικά κινητά - «Σβήστε την εφαρμογή»

Το BBC κάλεσε το προσωπικό του να διαγράψει το TikTok από τις συσκευές εργασίας του, εκτός κι αν του είναι απαραίτητο για επαγγελματικούς λόγους, εν μέσω φόβων για τη σχέση της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης με την κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του οργανισμού εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν περαιτέρω και να απαγορεύσουν εντελώς την εφαρμογή σε smartphone εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το TikTok απαγορεύτηκε από όλα τα κυβερνητικά τηλέφωνα, λόγω φόβου ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Το BBC εξέδωσε τώρα τις δικές του οδηγίες για το προσωπικό, παρά το γεγονός ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει επενδύσει στο TikTok ως βασικό τρόπο προσέγγισης νεότερου κοινού.

Το προσωπικό έχει ενημερωθεί ότι η χρήση του TikTok σε εταιρικές συσκευές εξακολουθεί να επιτρέπεται για «συντακτικούς σκοπούς και σκοπούς μάρκετινγκ».

Ωστόσο, η καθοδήγηση αναφέρει: «Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση του TikTok σε μια εταιρική συσκευή του BBC, εκτός εάν υπάρχει δικαιολογημένος επιχειρηματικός λόγος. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση». Η TikTok δήλωσε απογοητευμένη από την κίνηση, η οποία όπως είπε «βασίστηκε σε θεμελιώδεις παρανοήσεις».

«Εάν η συσκευή είναι εταιρική και δεν χρειάζεστε το TikTok για επαγγελματικούς λόγους, το TikTok θα πρέπει να διαγραφεί από την εταιρική κινητή συσκευή του BBC», ενημερώθηκε επίσης το προσωπικό.

Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ήθελε να καταστήσει σαφές πόσο σοβαρά λαμβάνει οποιαδήποτε πιθανή απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η απόφαση, σημείωσε, αντικατοπτρίζει «ανησυχίες» που εγείρονται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων.

Παρά τις νέες οδηγίες του, γίνεται κατανοητό ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κοινό με ειδησεογραφικό περιεχόμενο στο TikTok. Εάν οι άνθρωποι είχαν TikTok σε ιδιωτικό τηλέφωνο, εναπόκειται στο άτομο να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την εφαρμογή.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok παραδέχτηκε προηγουμένως ότι είχε χρησιμοποιήσει δεδομένα από την εφαρμογή για να παρακολουθεί δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου στους Financial Times και ενός άλλου στο Buzzfeed, για να προσπαθήσει να εντοπίσει την πηγή των διαρροών της εταιρείας.

«Είμαστε απογοητευμένοι με την οδηγία που μοιράστηκε το BBC, αλλά χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το TikTok μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί ως μέρος των σκοπών σύνταξης, μάρκετινγκ και αναφοράς.

«Το BBC έχει ισχυρή παρουσία στην πλατφόρμα μας. Πιστεύουμε ότι αυτές οι απαγορεύσεις βασίζονται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις και οδηγούνται από ευρύτερη γεωπολιτική. Παραμένουμε σε στενό διάλογο με το BBC και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες», είπε, με τη σειρά του, εκπρόσωπος του TikTok.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ