Βόμβα στο BBC: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται για παιδοφιλία -Τον «έδωσε» η σύζυγός του

Βόμβα στο BBC: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται για παιδοφιλία -Τον «έδωσε» η σύζυγός του

Το όνομα του φερόμενου ως παιδόφιλου παρουσιαστή του BBC που κατηγορείται για το σεξουαλικό σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε πρόσφατα, έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (12/7).

Πρόκειται για τον 61χρονο Χιού Έντουαρντς (Huw Edwards), κεντρικό παρουσιαστή των μεγάλων βασιλικών εκδηλώσεων -όπως την κηδεία της Ελισάβετ και την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου, ενώ ήταν ο άνθρωπος που μετέδωσε και την είδηση του θανάτου της βασίλισσας. Τον κατονόμασε η ίδια η σύζυγός του, Βίκι Φλιντ (Vicky Flind).

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω παρουσιαστής, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, καθώς φέρεται να πλήρωσε έναν νεαρό για να του στέλνει πορνογραφικές φωτογραφίες, ενώ έκανε μαζί του και βιντεοκλήσεις. Μάλιστα, και δεύτερο άτομο έκανε καταγγελία για τον παρουσιαστή, πως πλήρωσε με χιλιάδες λίρες έναν νεαρό για σεξουαλικές φωτογραφίες.

Στη δήλωσή της, η κυρία Φλιντ -την οποία μάλιστα μετέδωσε το BBC- ανέφερε ότι ο σύζυγός της «πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και τώρα «λαμβάνει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη», ενώ ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς της.

Ωστόσο, η Βρετανική Αστυνομία δηλώνει ότι δεν στοιχειοθετείται για την ώρα ποινικό αδίκημα εναντίον του παρουσιαστή του BBC.

Ολόκληρη η δήλωση της συζύγου του παρουσιαστή του BBC:

«Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον "παρουσιαστή του BBC" κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου, Χιού Έντουαρντς, μετά από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας.

Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας.

Ο Χιού πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι καλά τεκμηριωμένο, έχει υποβληθεί σε θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει σημαντικά τα πράγματα, έχει υποστεί άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει περίθαλψη σε νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει εκεί για το μέλλον.

Μόλις γίνει αρκετά καλά, σκοπεύει να απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί.

Για να είμαστε σαφείς, ο Χιού πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχαν ισχυρισμοί εναντίον του την περασμένη Πέμπτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κατάστασής του θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα ανατρεπτικά γεγονότα.

Γνωρίζω ότι ο Χιού λυπάται βαθύτατα που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος σε αυτό».

Μεγάλος αστέρας του BBC ο κατηγορούμενος παρουσιαστής

Τη Δευτέρα (9/7) η Sun ανέφερε ότι ο παρουσιαστής, «ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του BBC», «τηλεφώνησε δύο φόρες μέσα σε κατάσταση πανικού» στο νεαρό άτομο την περασμένη εβδομάδα. Του ζητούσε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να «σταματήσει την έρευνα».

Η υπόθεση βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο, αναγκάζοντας αστέρες παρουσιαστές του BBC να μιλήσουν δημόσια, λέγοντας ότι δεν είναι εκείνοι που βρίσκονται στο επίκεντρο των κατηγοριών.

Θέση στην όλη υπόθεση πήρε την Τρίτη 11 Ιουλίου και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Άλεξ Τσαλκ, ο οποίος επέκρινε την απόφαση του BBC να μην θέσει σε δημοσιότητα τον παρουσιαστή από τις πρώτες αποκαλύψεις.

«Από τη στιγμή που διατυπώνονται τόσο σοβαρές και ανησυχητικές καταγγελίες και το BBC έχει λάβει ενημέρωση γι’ αυτές, θα περίμενα να τεθεί το εν λόγω άτομο σε διαθεσιμότητα», είπε.

Σε αναστολή ο παρουσιαστής του BBC

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λούσι Φρέιζερ, και του διευθύνοντος συμβούλου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, Τιμ Ντέιβι, το BBC ανέφερε ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού του τέθηκε σε αναστολή και ότι «προσπαθεί να τεκμηριώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό».

Το BBC έχει ήδη πληγεί από σοβαρά σεξουαλικά σκάνδαλα και στο παρελθόν, με σοβαρότερο από όλα αυτό του Τζίμι Σάβιλ.

Sun: Ο παρουσιαστής του BBC «τηλεφώνησε στο θύμα, ζήτησε να σταματήσει η έρευνα»

Σύμφωνα με τη Sun, η οποία εξαπολύει τακτικά επιθέσεις εναντίον του BBC, ο κατηγορούμενος παρουσιαστής προσπάθησε να τηλεφωνήσει δύο φορές στο νεαρό άτομο για να το πείσει να ζητήσει από τη μητέρα του «να σταματήσει την έρευνα». Μάλιστα, φέρεται να ήθελε να τη συναντήσει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Η διοίκηση του ΒΒC ισχυρίστηκε ότι είχε αρχίσει να ερευνά την υπόθεση ήδη από τις 19 Μαΐου, αλλά ότι μια ημέρα πριν από τη δημοσίευση του άρθρου της Sun, της μεταφέρθηκαν νέες κατηγορίες «διαφορετικής φύσεως» από αυτές που διατυπώνονταν στο άρθρο. Ανέφερε επίσης ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εν λόγω οικογένεια, χωρίς να τα καταφέρει.

«Κατέστρεψε το παιδί μου» δήλωσε η μητέρα του σήμερα 20χρονου

Η Sun δημοσίευσε τη μαρτυρία και της μητέρας, κατηγορώντας τον σταρ παρουσιαστή (τον Χιού Έντουαρντς όπως αποκαλύφθηκε) -χωρίς να τον κατονομάσει- ότι έδωσε, σε αντάλλαγμα με φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, αρκετές δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της -17 ετών τότε.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίστηκε αν το παιδί ήταν κορίτσι ή αγόρι.

Η μητέρα κατηγόρησε τον παρουσιαστή ότι «κατέστρεψε τη ζωή» του 20χρονου πλέον παιδιού της, που μέσα σε 3 χρόνια έγινε ένα «φάντασμα εθισμένο στο κρακ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικογένεια επικοινώνησε με το BBC στις 19 Μαΐου για να τους ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά ο παρουσιαστής συνέχισε να παρουσιάζει εκπομπές για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ