Σοκ στο Βέλγιο: Υπερμεταδότης άνδρας, ντυμένος «Αγιος Βασίλης», μόλυνε με κορωνοϊό 75 άτομα σε γηροκομείο!

Σοκ στο Βέλγιο: Υπερμεταδότης άνδρας, ντυμένος «Αγιος Βασίλης», μόλυνε με κορωνοϊό 75 άτομα σε γηροκομείο!

Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη του Βελγίου η είδηση ότι ένας εθελοντής ντυμένος «Άη Βασίλης» μόλυνε με τον κορωνοϊό 75 τροφίμους και μέλη του προσωπικού ενός οίκου ευγηρίας!

Η επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του Sinterklaas – όπως λέγεται στο Βέλγιο ο Άη Βασίλης – και των βοηθών του έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους τροφίμους του γηροκομείου Hemelrijck στο Μολ κοντά στην Αμβέρσα. Όμως ο εθελοντής κατηγορείται τώρα ως υπερμεταδότης του κορωνοϊού σε 61 τροφίμους κι άλλα 14 μέλη του προσωπικού.

Τρεις μέρες μετά την επίσκεψή του στον οίκο ευγηρίας της πόλης στο βόρειο Βέλγιο – που κατηγορείται από τη Διεθνή Αμνηστία ότι εγκατέλειψε στην τύχη τους τα γηροκομεία – ο «Άη Βασίλης» νόσησε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αναγκάζοντας τις υγειονομικές Αρχές να υποβάλουν όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό σε διαγνωστικές εξετάσεις. «Ήταν μια μαύρη μέρα για τον οίκο ευγηρίας. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άντρα που υποδύθηκε τον Άη Βασίλη, όσο και γι’ αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του και για το προσωπικό», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βιμ Κάγιερς.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης, που κυκλοφόρησαν σε τοπικά ΜΜΕ, δείχνουν, όμως, ότι δεν φορούσαν όλοι οι τρόφιμοι μάσκες κι ότι ο «Άη Βασίλης» κι οι βοηθοί του δεν τηρούσαν τις αναγκαίες αποστάσεις από τους ηλικιωμένους. Ο δήμαρχος κατηγόρησε για ανεύθυνη στάση τους υπευθύνους του γηροκομείου, οι οποίοι προσπαθούν τώρα με τη βοήθεια των Αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και του κυβερνήτη της Αμβέρσας να θέσουν υπό έλεγχο το ξέσπασμα. Ωστόσο, ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους του Βελγίου, ο Μαρκ Φαν Ρανστ του Πανεπιστημίου KU Leuven, αμφιβάλλει κατά πόσον ένας εθελοντής – ακόμη και υπερμεταδότης του κορωνοϊού- μπορεί να μόλυνε τόσα άτομα, θεωρώντας ότι η πιθανότερη αιτία είναι ο κακός εξαερισμός του χώρου. Χαρακτήρισε πάντως «ανόητη ιδέα» την επίσκεψη του «Άη Βασίλη» μεσούσης της πανδημίας. Το Βέλγιο, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου τους εμβολιασμούς, έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στον πλανήτη από την Covid198 και μόνον το Σάββατο κατέγραψε 2.762 νέα κρούσματα και άλλα 4.978 την Κυριακή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS