ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Κλίντον : Υπεύθυνος για τα σημερινά επεισόδια είναι ο Ντόναλντ Τράμπ

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον πήρε ξεκάθαρη θέση για όσα συνέβησαν σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα, ονομάζοντας ως υπεύθυνο των επεισοδίων τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Τόσο η στάση του Τράμπ όσο και οι οπαδοί του με την εισβολή τους στο Καπιτώλιο "άναψαν την φωτιά" και με αφορμή αυτό ο Κλίντον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην γενικότερη πολιτική της τελευταίας τετραετίας.

«Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια επίθεση στο Καπιτώλιο, στην Δημοκρατία και στο σύνταγμα της χώρας μας.Αυτή η προσβολή προκλήθηκε από τέσσερα χρόνια πολιτικής γεμάτης δηλητήριο. Μια πολιτική που βασίστηκε στην παραπληροφόρηση και η οποία δεν έδειξε εμπιστοσύνη στο σύστημα μας.

Ήταν μια πολιτική που δίχασε τους Αμερικανούς. Η φωτιά άναψε από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του.

Οι εκλογές ήταν ελεύθερες και το αποτέλεσμα δίκαιο. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία ομαλής μετάβασης της εξουσίας.
Πρέπει να τιμήσουμε το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να μην ξεχνάμε ότι μια κυβέρνηση που εκλέγεται από τον λαό και κυβερνά για τον λαό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS