Bild: «Στο τσακ» απέτυχε ουκρανική επίθεση κατά του Πούτιν με drone καμικάζι!

Bild: «Στο τσακ» απέτυχε ουκρανική επίθεση κατά του Πούτιν με drone καμικάζι!

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν την Κυριακή επίθεση με drone καμικάζι κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, που αν και απέτυχε, οι ρωσικές Αρχές την απέκρυψαν.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δική της έρευνα, το απόγευμα της Κυριακής απογειώθηκε από την Ουκρανία ένα drone UJ-22 εμβέλειας 800 χλμ. με στόχο ένα νέο βιομηχανικό πάρκο κοντά στη Μόσχα. Επικαλείται δε τον Ουκρανό ακτιβιστή Γιούρι Ρομανένκο «που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου» και ο οποίος ανέφερε ότι «την περασμένη εβδομάδα οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών μας έλαβαν πληροφορίες για επίσκεψη του Πούτιν στο βιομηχανικό πάρκο Ρούντνεβο. Έτσι απογειώθηκε το δικό μας drone καμικάζι, που διαπέρασε όλες τις αεράμυνες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έπεσε όχι μακριά από το βιομηχανικό πάρκο».

Σύμφωνα με τη Bild ιδιωτικά ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν για την πτώση ενός drone UJ-22 κοντά στο χωριό Βορόσκογκο, ανατολικά της Μόσχας σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το βιομηχανικό πάρκο Ρούντνεβο. Μάλιστα το drone φέρεται να μετέφερε τριάντα πακέτα με εκρηκτικά C4 συνολικού βάρους 17 κιλών.

Πήγε ο Πούτιν στο βιομηχανικό πάρκο;

Όπως λέει η Bild ο διαπιστευμένος στο Κρεμλίνο δημοσιογράφος Πάβελ Ζαρούμπιν είπε το πρωί της Κυριακής ότι ο Πούτιν σχεδίαζε «επίσκεψη σε βιομηχανικό πάρκο στη Μόσχα», χωρίς να αναφέρει το πότε, ενώ Ρώσοι περαστικοί δημοσίευσαν στο Twitter το απόγευμα της Κυριακής εικόνες από το βιομηχανικό πάρκο Ρούντνεβο, υποστηρίζοντας ότι το γκαζόν βάφτηκε πράσινο εν αναμονή της επίσκεψης του Πούτιν.

Άγνωστο παραμένει, λέει η γερμανική εφημερίδα, αν ο Πούτιν σκόπευε να επισκεφθεί το πάρκο την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Προφανώς δεν μετέβη μέχρι σήμερα εκεί. Ο εκπρόσωπος του Κρμελίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε τη Δευτέρα ότι «ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο» και «δεν σχεδιάζει δημόσιες εμφανίσεις σε μεγάλες εκδηλώσεις», δήλωση που ερμηνεύεται από τη Bild ως πιθανή απόπειρα συγκάλυψης της απόπειρας επίθεσης εναντίον του και αξιολογείται ως επιτυχία από Ουκρανούς ακτιβιστές. «Είναι σαφές ότι ένα πλήγμα ακριβείας κατά του ηγέτη της Ρωσίας με drone καμικάζι είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά και μόνον το γεγονός ότι ένα τέτοιο drone προωθείται σε περιοχή, που σχεδίαζε να επισκεφθεί ο Πούτιν, συνιστά χαστούκι» εναντίον του, δήλωσε ο Σεργκέι Σουμλένι, σύμφωνα πάντα με τη Bild. Κι ο ακτιβιστής Γιούρι Ρομανένκο σημείωσε στο Twitter: «Πούτιν, σε πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS