Τάνκερ «παλεύει» με γιγάντια κύματα στον Ατλαντικό Ωκεανό [βίντεο]

Τάνκερ «παλεύει» με γιγάντια κύματα στον Ατλαντικό Ωκεανό [βίντεο]

«Μάχη» με πελώρια κύματα δίνει ένα πετρελαιοφόρο τάνκερ το οποίο βρισκόταν εν μέσω άγριας καταιγίδας στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από έναν ναύτη στο πλοίο τον περασμένο μήνα, δείχνει το τάνκερ να πηγαίνει πάνω - κάτω καθώς προσπαθεί να πλεύσει και να ισορροπήσει με «αντίπαλό» του, ψηλά κύματα που το χτυπούν με μανία.

Τα κύματα «χτυπούν» με μανία το τάνκερ
Επίσης, οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες, όπως προκύπτει και από το βίντεο. Και σύμφωνα με τη Daily Mail, σε ένα σημείο, ο ναύτης χάνει την ορατότητά του εντελώς από το νερό καθώς τα κύματα πέφτουν πάνω στο κατάστρωμα του πετρελαιοφόρου, καλύπτοντας τα παράθυρα.

Ο Βόρειος Ατλαντικός είναι γνωστός για τα βίαια καιρικά φαινόμενα που αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα πλοία που διασχίζουν τα νερά. Σε αυτές τις περιοχές μπορούν να σημειωθούν άνεμοι που δημιουργούν τεράστια κύματα και θυελλώδεις συνθήκες.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη Daily Mail, αυτές οι καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε κύματα ρεκόρ, όπως τον Φεβρουάριο του 2013, όταν μια σημαδούρα που βρίσκεται μεταξύ Ισλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε ύψος κύματος στα 62 πόδια σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ