Βίντεο: Ουκρανικό drone πλήττει ρωσική φρεγάτα στο Φιδονήσι -«Θα κάψουμε τους Ρώσους σαν κατσαρίδες»

Βίντεο: Ουκρανικό drone πλήττει ρωσική φρεγάτα στο Φιδονήσι -«Θα κάψουμε τους Ρώσους σαν κατσαρίδες»

Τη στιγμή που ουκρανικό drone καταστρέφει ρωσικό πλοίο κοντά στο Φιδονήσι στη Μαύρη θάλασσα, αποτυπώνει βίντεο που δημοσίευσε το Κίεβο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 κατέστρεψε το ρωσικό πλοίο το οποίο προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR στα στρατεύματα του Πούτιν στο Φιδονήσι.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή.

Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι το σκάφος προσγείωσης χτυπήθηκε από ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone Bayraktar TB2.

«Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Τα ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές πριν μια λευκή λάμψη καταβροχθίσει το σκάφος. Οι ναύτες συνεχίζουν να κινούνται γύρω από το σκάφος και αφού αυτό χτυπήθηκε

Δείτε το βίντεο από τη Dailymail

 

Το βίντεο δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο επάνω στο Φιδονήσι.

Ουκρανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Παρασκευή ότι η φρεγάτα Ναύαρχος Μακάροφ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας Neptun κι έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ούτε από το Κίεβο ούτε από τη Μόσχα μέχρι στιγμής.

Το συγκεκριμένο πολεμικό είναι σύγχρονο, τέθηκε σε υπηρεσία το 2016. Πιστεύεται ότι άλλες τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης είναι ανεπτυγμένες στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανία μιλά πλέον για 11 ρωσικά πολεμικά –συμπεριλαμβανομένων μικρών ταχύπλοων– που έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου.

Ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ντούμσκαγια μεταφόρτωσε δορυφορική φωτογραφία που κατ’ αυτόν εικονίζει τη φρεγάτα στις φλόγες, κάτι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Νέο τεράστιο πλήγμα για τον ρωσικό στόλο το χτύπημα στο Makarov

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία. Χθεσινό άρθρο του Forbes περιέγραφε το Makarov ως το σημαντικότερο ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη βύθιση του Μoskva.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS