Μπόρις Τζόνσον – Κορωνοϊός: Ανακοίνωσε νέα μέτρα για την Βρετανία

Μπόρις Τζόνσον – Κορωνοϊός: Ανακοίνωσε νέα μέτρα για την Βρετανία

Την ώρα που το νέο στέλεχος Όμικρον του κοροναϊού «σαρώνει» και εξαπλώνεται στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα, για να αποφευχθεί το καθολικό lockdown στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέτρα από το λεγόμενο «plan b», το οποίο κάνει λόγο για επέκταση της χρήσης μάσκας και για εκτεταμένη τηλεργασία.

Στις δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως: «Ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στο “plan b” για να “αγοράσουμε χρόνο” για το σύστημα Υγείας και να μάθουμε περισσότερα για το νέο στέλεχος».

Ακόμη, τόνισε πως: «Έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Όμικρον αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη μετάλλαξη Δέλτα και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο».

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να μην επιβαρυνθεί και άλλο το σύστημα υγείας, καθώς υπάρχουν φόβοι ακόμη και για χίλιες εισαγωγές στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, ο Τζόνσον κατέστησε σαφές, ότι δεν θα επιβληθούν όπως πέρσι περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές εν μέσω γιορτών στη Βρετανία.

Στη συνέντευξη τύπου ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα επιστέφει και πάλι η τηλεργασία. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «πηγαίνετε στη δουλειά σας αν πρέπει να πάτε, αλλά εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό».

Επίσης, τόνισε πως η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως κινηματογράφοι και θέατρα.

Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος σε πάμπ, κλάμπ και γενικά χώρος που μπορεί να προκληθεί συνωστισμός. Για να μπει κάποιος εκεί θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σχετικά με τα σχολικά θεατρικά έργα, αλλά και τα πάρτι για τα Χριστούγεννα ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως δεν χρειάζεται να ακυρωθούν, αλλά θα πρέπει ο καθένας να ακολουθήσει τις οδηγίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ