Σκηνές αλλοφροσύνης στα βενζινάδικα της Βρετανίας -Πέφτουν μπουνιές, κλέβουν καύσιμα [βίντεο]

Σκηνές αλλοφροσύνης στα βενζινάδικα της Βρετανίας -Πέφτουν μπουνιές, κλέβουν καύσιμα [βίντεο]

Έχει ξεφύγει η κατάσταση από την έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία, με στιγμιότυπα να δείχνουν μπουνιές ανάμεσα σε αγνώστους για λίγη βενζίνη καθώς αποκαλύφθηκε ότι στρατιώτες θα βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό εν μέσω φόβων πως το χάος στα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων σχημάτισαν ουρές έξω από βενζινάδικα για έκτη μέρα, την ώρα που όλο και περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες έχουν αρχίσει να πλήττονται με σχολικά λεωφορεία να ξεμένουν από βενζίνη, τις παραδόσεις αίματος να σταματούν, τους νοσηλευτές να κοιμούνται στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν καύσιμα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και το 1/3 των ταξί να έχει βγει εκτός λειτουργίας λόγω άδειων ρεζερβουάρ.

Οι εντάσεις μεταξύ των οδηγών έχουν κλιμακωθεί με κάποιους να κατηγορούν ο ένας τον άλλον πως προσπαθεί να κλέψει στην ουρά αναμονής και άλλους να πλακώνονται στο ξύλο γιατί δήθεν ο ένας έβαλε περισσότερη βενζίνη. Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Έπινγκ του Έσεξ όπου ένας άνδρας άρχισε να ρίχνει μπουνιές σε έναν άλλο φωνάζοντάς του «δεν το χρειάζεσαι» προτού επέμβουν άλλοι οδηγοί.

Ουρές για λίγα λίτρα βενζίνης σε πρατήριο στη Βρετανία


Η απελπισία είναι τόσο μεγάλη που πλάνα βίντεο δείχνουν δύο άνδρες να γεμίζουν παράνομα έναν κουβά με αμόλυβδη. Η παράνομη κίνηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς το καύσιμο μπορεί να λιώσει τον κουβά, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναρωτιούνται γιατί οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου βενζίνης δεν επενέβησαν. Άλλοι επεσήμαναν ότι ο άνδρας που κρατούσε την αντλία φορούσε μάσκα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό αλλά δεν φάνηκε να ανησυχεί πως μία σπίθα θα μπορούσε να τον τυλίξει στις φλόγες.

Ακόμη και ένα ασθενοφόρο έμεινε ακινητοποιημένο για 4 ώρες όταν χάλασε, γράφει η Daily Mail, καθώς το κινητό συνεργείο επισκευής δεν είχε καύσιμα για να πάει να το επισκευάσει – με αποτέλεσμα ένας ευάλωτος ασθενής να μην μπορεί να πάει στο νοσοκομείο της Βόρειας Ουαλίας για το ραντεβού του.


Μιλώντας για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ο Μπόρις Τζόνσον χθες το βράδυ παρότρυνε τους έξαλλους οδηγούς να παραμείνουν ήρεμοι την ώρα που βίαιες σκηνές που θυμίζουν «Άγρια Δύση» ξέσπασαν σε βενζινάδικα σε όλη τη χώρα. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν έντονες διαμάχες μεταξύ οδηγών ενώ σε κάποιο σημείο ένας έφτασε στο σημείο να βγάλει μαχαίρι.

Σύμφωνα πάντως με πηγές της βιομηχανίας ακόμη κι αν σταματήσει ο πανικός αυτός, τα πρατήρια υγρών καυσίμων δε θα επιστρέψουν στην κανονικότητα για σχεδόν ένα μήνα, με τον στρατό να πρόκειται να αξιοποιηθεί, καθώς ίσως οι στρατιώτες να χρειαστεί να οδηγήσουν τα βυτιοφόρα στα πρατήρια, παρά τον ισχυρισμό του Μπόρις Τζόνσον πως η κατάσταση «σταθεροποιείται».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ