Γιατί η British Airways ετοιμάζεται να βάλει στις θερινές πτήσεις της για Ελλάδα τα μεγάλα της αεροπλάνα

Γιατί η British Airways ετοιμάζεται να βάλει στις θερινές πτήσεις της για Ελλάδα τα μεγάλα της αεροπλάνα

Ορισμένα από τα μεγάλα αεροσκάφη της σκέφτεται να επιστρατεύσει αυτό το καλοκαίρι η British Airways για κοντινές πτήσεις σε ηλιόλουστες χώρες, όπως η Ελλάδα, με στόχο να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων από τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Βρετανία είναι από τις χώρες όπου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κι η Ελλάδα – αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Βρετανών – ετοιμάζεται να υποδεχθεί από τα μέσα Μαϊου αλλοδαπούς τουρίστες, ενώ το παράδειγμά της ετοιμάζεται να ακολουθήσει και η Ισπανία. Οι αεροπορικές εταιρείες, που έχουν γονατίσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ευελπιστούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις μετακινήσεις των τουριστών στις αρχές του καλοκαιριού.


Στο χορό μπαίνει τώρα και η British Airways, που διαθέτει στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, έναν στόλο από μεγάλα αεροσκάφη με διπλούς διαδρόμους τύπου Boeing 787, 777 και Airbus SE A350, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν διπλάσιο αριθμό επιβατών σε σύγκριση με τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ευρωπαϊκές πτήσεις. Πολλά από τα μεγάλα αυτά αεροσκάφη είναι διαθέσιμα δεδομένου ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία δεν επιστρατεύονται για πτήσεις σε μακρινούς προορισμούς, που δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα, όπως ισχύει για περιφερειακές συνδέσεις. Η οριστική απόφαση της British Airways, αναφέρει το Bloomberg, θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Τζόνσον αναφορικά με τα διεθνή ταξίδια. Μολονότι τα μικρότερα αεροσκάφη είναι οικονομικότερα για κοντινές πτήσεις, αεροπορικές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και μεγαλύτερα, όπως είχε κάνει η Εmirates με A380 για δρομολόγια μεταξύ του Ντουμπάι και του Ομάν, αλλά και η British Airways το 2019 για ταξίδια με A350 από το Λονδίνο προς τη Μαδρίτη.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι τα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαϊου στο πλάσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown, νωρίτερα από την Ευρώπη. Σχέδια για το καλοκαίρι έχουν ήδη καταστρώσει και ορισμένες χώρες της ΕΕ, πάντως, όπως η Ελλάδα -που ετοιμάζεται να ανοίξει από τις 14 Μαϊου τα σύνορά της σε όλους τους εμβολιασθέντες ταξιδιώτες, σε εκείνους που έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού αλλά και σε εκείνους που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 κι έχουν αντισώματα – και η Κύπρος που θα δεχθεί τον ίδιο μήνα Βρετανούς που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS