Χανταϊός: Συναγερμός για νέα κρούσματα – Γαλλίδα σε μηχανική υποστήριξη, Βρετανός σε καραντίνα

Χανταϊός: Συναγερμός για νέα κρούσματα – Γαλλίδα σε μηχανική υποστήριξη, Βρετανός σε καραντίνα

Ανησυχία προκαλούν τα πρόσφατα κρούσματα χανταϊού, καθώς δύο περιστατικά σε Ιταλία και Γαλλία έχουν θέσει σε κινητοποίηση τις υγειονομικές αρχές.

Στην Ιταλία, Βρετανός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάκκο του Μιλάνου, ενώ στη Γαλλία μια γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παρίσι.

Σε καραντίνα Βρετανός τουρίστας στην Ιταλία

Ο Βρετανός θα παραμείνει σε καραντίνα για σαράντα ημέρες, καθώς είχε έρθει σε επαφή με ηλικιωμένη γυναίκα η οποία πέθανε μετά τη μόλυνσή της από χανταϊό.

Η επαφή τους φέρεται να έγινε μέσα σε αεροσκάφος με προορισμό το Γιοχάνεσμπουργκ. Οι ιταλικές αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από σχετική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.

Έλεγχοι και σε τουρίστρια από την Αργεντινή

Την ίδια ώρα, στη Μεσσίνα της Σικελίας, Αργεντινή τουρίστρια που εμφάνισε πνευμονία υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι γιατροί εξετάζουν αν είναι φορέας στελέχους του χανταϊού, καθώς είχε φτάσει αεροπορικώς στην Ιταλία πριν από περίπου δέκα ημέρες από περιοχή της Αργεντινής όπου ο ιός θεωρείται ενδημικός.

Σε κρίσιμη κατάσταση Γαλλίδα στο Παρίσι

Σοβαρή είναι η κατάσταση της Γαλλίδας που νοσηλεύεται στο Παρίσι και είχε ταξιδέψει με το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, στο οποίο εντοπίστηκε εστία της νόσου.

Η γυναίκα βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με γιατρό που την παρακολουθεί. Όπως ανέφερε ο Δρ Ξαβιέ Λεσκούρ, ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα στο Νοσοκομείο Μπισάτ, ο χανταϊός έχει προκαλέσει στη γυναίκα σοβαρά πνευμονικά και καρδιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυκλοφορία του αίματός της υποστηρίζεται μέσω τεχνητού πνεύμονα, σε μια προσπάθεια να σωθεί η ζωή της.

Συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καλέσει τις χώρες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων, καθώς η Γαλλίδα ασθενής εμφανίζει τη σοβαρότερη μορφή της νόσου.

Το κρουαζιερόπλοιο Hondius, το οποίο ταξίδευε από την Αργεντινή προς το Πράσινο Ακρωτήριο, βρέθηκε στο επίκεντρο της επιδημίας, μετά τον θάνατο τριών επιβατών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ολλανδών και έναν Γερμανό υπήκοο.

Πώς μεταδίδεται ο χανταϊός

Ο χανταϊός μεταδίδεται συνήθως από τρωκτικά. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις στενής επαφής, μπορεί να υπάρξει μετάδοση και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μέχρι στιγμής, ο ΠΟΥ έχει επιβεβαιώσει εννέα κρούσματα της παραλλαγής των Άνδεων του ιού.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν καραντίνα διάρκειας 42 ημερών, καθώς και συνεχή παρακολούθηση των επαφών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2014-2026 YSTEROGRAFO NEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ