Χούθι: «Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει φλεγόμενη αρένα αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν το μπούλινγκ»

Χούθι: «Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει φλεγόμενη αρένα αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν το μπούλινγκ»

Eκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι πύραυλος από αμερικανικό πολεμικό πλοίο με στόχο ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, εξερράγη κοντά σε πλοίο που ανήκει στην Γκαμπόν.

Το πλοίο ιδιοκτησίας της Γκαμπόν ταξίδευε από τη Ρωσία, δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ.

«Η Ερυθρά Θάλασσα θα μετατραπεί σε μια φλεγόμενη αρένα αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν το μπούλινγκ. Οι χώρες που συνορεύουν με την Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα των κινδύνων που απειλούν την εθνική τους ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των Χούθι, Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Χούθι, απείλησε την Τετάρτη ότι οι αντάρτες θα πλήξουν αμερικανικά πολεμικά πλοία εάν η υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή μπει στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον, η οποία αυτή την εβδομάδα συγκρότησε πολυεθνική δύναμη για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Ιράν απέρριψε χθες τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι εμπλέκεται στις πρόσφατες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η αντίσταση (σ.σ. οι ένοπλες οργανώσεις που μάχονται το Ισραήλ) διαθέτει τις δικές της δυνάμεις και ενεργεί με βάση τις δικές της αποφάσεις και δυνατότητες», ανέφερε ο Ιρανός διπλωμάτης Αλί Μπαγερί, μιλώντας στο πρακτορείο Mehr.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ