Δανία: Τέλος οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού

Δανία: Τέλος οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού

Παρά τα κρούσματα ρεκόρ, η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταργεί όλους τους περιορισμούς κατά της Covid-19, κρίνοντας πως η εμβολιαστική κάλυψη είναι επαρκής μπροστά στη μικρότερη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Μετά από μια πρώτη προσπάθεια άρσης όλων των περιορισμών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, η σκανδιναβική χώρα καταργεί για άλλη μια φορά από τις μάσκες, τα πιστοποιητικά Covid και τις περιορισμένες ώρες λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που όλο αυτό θα τελειώσει αύριο. Είναι καλό για τη ζωή στην πόλη, για τη νυχτερινή ζωή, μόνο και μόνο για να μπορέσω να μείνω περισσότερο έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 17χρονη φοιτήτρια Thea Skovgaard.

Τα νυχτερινά κέντρα ανοίγουν ξανά την Τρίτη, ενώ τα όρια στον αριθμό των ατόμων στις εσωτερικές συγκεντρώσεις επίσης τελειώνουν.

Μόνο ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ στα σύνορα της χώρας, για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες εκτός Σένγκεν.

Περίπου 40.000 – 50.000 νέα κρούσματα παρουσιάζονται στη Δανία καθημερινά σε σύνολο πληθυσμού 5.8 εκ κατοίκων.

«Έχουμε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των ενηλίκων και με τις τρεις δόσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιδημιολόγος Lone Simonsen του Πανεπιστημίου του Ροσκίλντε.

Περισσότερο από το 60% των Δανών έχουν λάβει την τρίτη δόση – ένα μήνα νωρίτερα από το πρόγραμμα των υγειονομικών αρχών – σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι λίγο κάτω από το 45%.
Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν πρόσφατα Covid, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι το 80% του πληθυσμού πλέον προστατεύεται από σοβαρές μορφές της νόσου.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την εφημερίδα Politiken, το 64% των Δανών δηλώνουν πίστη στην πολιτική της κυβέρνησης για τον Covid.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ