Δανία: Τρεις νεκροί από το μακελειό στην Κοπεγχάγη - Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάστασης

Δανία: Τρεις νεκροί από το μακελειό στην Κοπεγχάγη - Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάστασης

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις από τους αρκετούς τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, ο Σέραν Τόμασεν.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, οι αρχές είναι πεπεισμένες πως ο 22χρονος Δανός τον οποίο έχουν θέσει υπό κράτηση ήταν ο δράστης της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Fields στην Κοπεγχάγη.

Ο Τόμασεν είπε πως ο νεαρός είχε στην κατοχή του τουφέκι και πυρομαχικά όταν συνελήφθη. Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες γιαανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως ο 22χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, αλλά «περιφερειακά».

Νωρίτερα, η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρέντεριξεν από την πλευρά της τόνισε πως «η Δανία επλήγη από μια απάνθρωπη επίθεση. Άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ακόμη περισσότεροι τραυματίστηκαν. Αθώες οικογένειες, που ψώνιζαν ή είχαν βγει να φάνε έξω. Παιδιά, έφηβοι κι ενήλικοι».

«Η όμορφη και συνήθως τόσο ασφαλής πρωτεύουσά μας άλλαξε μέσα σε μια στιγμή», πρόσθεσε η Φρέντεριξεν. «Θέλω να ενθαρρύνω τους Δανούς να σταθούν ο ένας στο πλευρό του άλλου, να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο αυτή τη δύσκολη στιγμή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS