Δεν εγκρίθηκε η εισήγηση της Άνγκελα Μέρκελ για καθολικό lockdown από τα κόμματα της νέας κυβέρνησης

Δεν εγκρίθηκε η εισήγηση της Άνγκελα Μέρκελ για καθολικό lockdown από τα κόμματα της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού η εισήγηση της Άνγκελα Μέρκελ περί γενικού lockdown στη Γερμανία εξαιτίας του κοροναϊού.

Μάλιστα, το δημοσίευμα έρχεται κατόπιν αναφορών στα ξένα ΜΜΕ ότι η κατάσταση της πανδημίας στη Γερμανία εκτροχιάστηκε λόγω των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων αλλά και εξαιτίας του ότι οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να μην ενεργοποιήθηκαν μετά τα «καμπανάκια» της Μέρκελ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ η Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας.

Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης».

Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ