Βουλγαρία: Οι δραματικές στιγμές μετά τη χιονοστιβάδα -Έψαχναν τον Έλληνα 5 ώρες, ήταν θαμμένος στα 1,8 μ. χιόνι

Βουλγαρία: Οι δραματικές στιγμές μετά τη χιονοστιβάδα -Έψαχναν τον Έλληνα 5 ώρες, ήταν θαμμένος στα 1,8 μ. χιόνι

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, καθώς ο 36χρονος Κωνσταντίνος Μόμτσης καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Ο 36χρονος, λάτρης της ορειβασίας και του σκι, ταξίδευε σε περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού προκειμένου να απολαύσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Μαζί με φίλους του, ταξίδεψαν στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, επιλέγοντας να βρεθούν στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη, γνωστή για τους κινδύνους από χιονοστιβάδες.

Βουλγαρικό ΜΜΕ: «Για μια φωτογραφία Έλληνες τουρίστες προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε έναν θάνατο»

Σύμφωνα με το βουλγαρικό novinite, οι σκιέρ βγήκαν εκτός πίστας για μια φωτογραφία. «Τραγωδία στο Μπόροβετς: Για μια φωτογραφία Έλληνες τουρίστες προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε έναν θάνατο», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, που περιγράφει το δυστύχημα.

Όπως αναφέρει, αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για την απόφαση της παρέας να κατέβει από την απότομη πλαγιά, μια κίνηση που αποδείχθηκε μοιραία ελλείψει κατάλληλων μέτρων ασφαλείας από χιονοστιβάδα.

Η επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε διήρκεσε πέντε ώρες, κινητοποιώντας 25 διασώστες και τέσσερα σκυλιά προκειμένου να εντοπιστεί ο σκιέρ.

Ο Στέφαν Χρίστοβ, μάρτυρας του περιστατικού, αφηγήθηκε στο BNR τη μάταιη προσπάθειά του να προειδοποιήσει τους Έλληνες σκιέρ για τις επικίνδυνες συνθήκες, υπογραμμίζοντας τους εγγενείς κινδύνους που εγκυμονεί η παραβίαση των πρωτοκόλλων.

«Παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το χιόνι»

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης στο Μπόροβετς, Άνγκελ Κερκέλεβ, δήλωσε, όπως σημειώνει το posoki: «Τον ξέθαψαν από το χιόνι και τον μεταφέραμε στο Μπόροβετς. Πέθανε, παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το χιόνι. Δεν μπόρεσε να βγει, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που ήταν μαζί του».

«Χιονοστιβάδα αναφέρθηκε στο 112 στις 14:10. Ο εγκλωβισμένος δεν είχε πομποδέκτη για χιονοστιβάδες, γεγονός που μας δυσκόλεψε πολύ. Βγάλαμε τα σκυλιά, αλλά το χιόνι ήταν πυκνό και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Τον βρήκαμε με μια συσκευή με ραδιοκύματα. Βρέθηκε σε βάθος 160-180 εκατοστών», πρόσθεσε.

Ο Εμίλ Νεσέβ, διευθυντής της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης, μετά την πτώση της χιονοστιβάδας, δήλωσε στο Hello Bulgaria: «Οι πιθανότητες να βρεθεί κανείς σε χιονοστιβάδα χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι αρκετά περιορισμένες. Τα πρώτα 15 λεπτά δίνουν 90% πιθανότητα να ανασυρθεί από μια χιονοστιβάδα. Από εκεί και πέρα, η πιθανότητα να βρεθεί κανείς ζωντανός μειώνεται κάθε λεπτό που περνάει».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ