Δυσαρέσκεια Τραμπ για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί -Το μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Δυσαρέσκεια Τραμπ για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί -Το μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικ Πενς συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο αρχιεπίσκοπος, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε την συνάντησή του με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέροντας πως στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, σχολίασε χαρακτηριστικά στο twitter: «Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών».

 

https://twitter.com/Elpidophoros/status/1286417547223588864

O Τραμπ δυσαρεστημένος με την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε μάλιστα ο Τραμπ στον Αρχιεπίσκοπο. 

Αρχικά ο κ. Ελπιδοφόρος επρόκειτο να συναντηθεί μόνο με τον Μάικ Πενς, με τον Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να πληροφορείται την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και να τον καλεί στο γραφείο του, όπου μίλησαν για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία. Δήλωσε, μάλιστα, αρωγός και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς επίσης και του Ελληνισμού, και τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Οπως σημειώνεται, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έθεσε όλα τα κομβικά ζητήματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιαίτερα μάλιστα υπογράμμισε τη σημασία και την ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνόδευε ο γενικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ