Έβερεστ: Απογοητευτική εικόνα -Απέραντος σκουπιδότοπος σε καμπ ορειβατών στα 8.846 μέτρα [βίντεο]

Έβερεστ: Απογοητευτική εικόνα -Απέραντος σκουπιδότοπος σε καμπ ορειβατών στα 8.846 μέτρα [βίντεο]

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το σημείο που κατασκηνώνουν οι... φυσιολάτρες αναρριχητές του Έβερεστ, και ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλεί αποτροπιασμό για τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι λατρεύουν το βουνό

Η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα του Έβερεστ μεταξύ των ορειβατών οδηγεί σε ένα σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στην περιοχή. Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει ένα από τα κάμπινγκ στο Έβερεστ όπου έχουν στηθεί πολλές σκηνές. Καθώς η κάμερα κινείται, φαίνεται ότι σκουπίδια είναι σκορπισμένα σε όλη την τοποθεσία. Από πεταμένα ορειβατικά εργαλεία και σκηνές μέχρι φιάλες οξυγόνου και μια σειρά από σακούλες, ο χώρος φαίνεται να μετατρέπεται σε χωματερή.

«Απογοητευτικό να βλέπεις τη συσσώρευση σκουπιδιών στο Camp IV στο όρος #Everest (8848,86 m). Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα με αποφασιστικότητα και θέληση. Ας απαιτήσουμε αυστηρότερους κανονισμούς, επιβολή καθαρών πρακτικών αναρρίχησης και αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων», έγραφε το tweet που συνόδευε το βίντεο.

Το βίντεο συγκεντρώνει περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές και ακολουθούν χιλιάδες σχόλια από χρήστες που καυτηριάζουν την αποκρουστική εικόνα.

«Αυτό είναι αρκετά αηδιαστικό. Θα πίστευα ότι η αναρριχητική κοινότητα θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αλλά υποθέτω ότι κάνω λάθος», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος σχολίασε: «Έβερεστ - ένα βουνό σκουπιδιών. Αηδιαστικό και σίγουρα όχι κάτι που θα έκανε ένας πραγματικός ορειβάτης. Οι εμπορικές αποστολές υποβαθμίζουν και την ορειβασία και τη φύση».

Ο αξιωματικός της Ινδικής Δασικής Υπηρεσίας (IFS) Parveen Kaswan μοιράστηκε το βίντεο και έγραψε: «Πιστεύετε πραγματικά ότι τα βουνά θα μας καλούν αφού το δουν αυτό; Κατάσταση κατασκήνωσης βάσης Έβερεστ. Τι κάνουμε;»

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS