Τα σχέδια της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση ρίχνουν ήδη τις τιμές χονδρικής στο φυσικό αέριο

Τα σχέδια της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση ρίχνουν ήδη τις τιμές χονδρικής στο φυσικό αέριο

Πτώση στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου σημειώνεται καθώς διαμορφώνεται το σχέδιο της ΕΕ για την αποφυγή μιας χειμερινής ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Οι τιμές του φυσικού αερίου χονδρικής έχουν υποχωρήσει εν μέσω ενδείξεων ότι τα σχέδια των ευρωπαίων ηγετών μπορούν να αποτρέψουν μια χειμερινή ενεργειακή κρίση, σημειώνει το δημοσίευμα του Guardian.

Η τιμή του φυσικού αερίου προς παράδοση την Παρασκευή μειώθηκε κατά 21% από τη χθεσινοβραδινή, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για «μέτρα έκτακτης ανάγκης» και η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι «έτοιμη» για το χειμώνα.

Η βρετανική χονδρική τιμή του φυσικού αερίου για παράδοση την επόμενη εβδομάδα μειώθηκε 9% ενώ η τιμή του επόμενου μήνα μειώθηκε 6% , την Πέμπτη.

«Διεργασίες για έκτακτα μέτρα για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τιμή της επόμενης ημέρας μειώθηκε μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι επεξεργαζόταν ένα πακέτο έκτακτης ανάγκης καθώς και ότι εξετάζει μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξετάζει σχέδια για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και περιορισμό στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος ως μέρος των επερχόμενων προτάσεων για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Η Mechthild Wörsdörfer, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του τμήματος ενέργειας της Κομισιόν, δήλωσε σε συνεδρίαση της επιτροπής ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Υπάρχουν διεργασίες για έκτακτα μέτρα για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Μπορεί να υπάρξει και κάτι σχετικά με τη μείωση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια».

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για το πλαφόν στις τιμές της ενέργειας στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η Γερμανία δείχνει το δρόμο

Οι ευρωπαϊκές χώρες έσπευσαν να γεμίσουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η Γερμανία είναι ένα από τα κράτη που είναι πιο εκτεθειμένα σε πιθανές ελλείψεις φυσικού αερίου και υπάρχουν φόβοι ότι εάν το Κρεμλίνο διακόψει τις προμήθειες εντελώς, η οικονομία της θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε ότι οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον φετινό χειμώνα έχουν ξεκινήσει. «Γι’ αυτό έχουμε απαντήσεις και πρόοδο που μας επιτρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειμώνα», είπε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «είχε λάβει πολύ μακροπρόθεσμες αποφάσεις πολύ γρήγορα». Ωστόσο, ο Χάμπεκ προειδοποίησε ότι οι εργασίες για την εξασφάλιση των αποθεμάτων φυσικού αερίου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, καταλήγει το δημοσίευμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS