ΕΕ: Κυρώσεις για τη Ρωσία ετοιμάζει η Κομισιόν - «Σφίγγει ο κλοιός» για τον Πούτιν

ΕΕ: Κυρώσεις για τη Ρωσία ετοιμάζει η Κομισιόν - «Σφίγγει ο κλοιός» για τον Πούτιν

«Ξέρουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση. Με ή χωρίς λόγο», ανέφερε νωρίτερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ

Έπειτα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν όπου και προχώρησε στην αναγνώριση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το προσχέδιο που αποτελεί τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Μόσχας που κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild», προβλέπεται η απαγόρευση διαπραγμάτευσης ρωσικών κρατικών ομολόγων για να καταστεί δύσκολη η αναχρηματοδότηση της Ρωσίας.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση «θα επέβαλλε ούτως ήάλλως τις κυρώσεις, ανεξάρτητα από τα γεγονότα», περιγράφοντας ως «προβλέψιμες» τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων για την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις περιοχές.

«Οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν μέχρι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για την αποκαλούμενη τιμωρία της Ρωσίας. Ήδη μας απειλούν με κάθε είδους κυρώσεις. Ε λοιπόν, τις έχουμε συνηθίσει. Ξέρουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση. Με ή χωρίς λόγο», ανέφερε ο Λαβρόφ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS