Έγκλημα-φρίκη στο Ιλινόις: Στα δικαστήρια οι γονείς 8χρονου αγοριού που πέθανε, «σκελετωμένο» και ξυλοκοπημένο

Έγκλημα-φρίκη στο Ιλινόις: Στα δικαστήρια οι γονείς 8χρονου αγοριού που πέθανε, «σκελετωμένο» και ξυλοκοπημένο

Μια τραγική ιστορία έχει βρει το δρόμο προς τα δικαστήρια του Ιλινόις των ΗΠΑ, με θύμα ένα 8χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο αφού βρέθηκε ξυλοκοπημένο και σκελετωμένο στο σπίτι του.

Ο Navin Jones, μόλις οκτώ ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε σκελετωμένη και αδυνατισμένη κατάσταση στο σπίτι του στις 29 Μαρτίου 2022 και ο πατέρας του τώρα αντιμετωπίζει έως και ισόβια κάθειρξη αν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού καθώς η μητέρα του έχει ήδη δηλώσει ένοχη για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το αγοράκι ζύγιζε μόλις 30 κιλά και βρέθηκε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο που ήταν γεμάτο ούρα και περιττώματα. Είχε σημάδια σωματικής κακοποίησης στο πρόσωπο, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια του.

Το σημείωμα-φρίκη έξω από το δωμάτιο του 8χρονου

Ένα σημείωμα στην πόρτα του υπνοδωματίου του έγραφε: «Μην δίνετε στον Navin φαγητό ή ποτό. Μην τον αφήσετε να βγει από το δωμάτιο. Έχει ό,τι χρειάζεται μέχρι να ξυπνήσω».

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το δωμάτιο του αγοριού ήταν αηδιαστικό και άθλιο, με μόνο ένα κρεβάτι και ένα παιχνίδι, ενώ το υπόλοιπο σπίτι στη ήταν «καλά επιπλωμένο» με ένα πλήρως εξοπλισμένο ψυγείο και ντουλάπι τροφίμων.

Η μητέρα του, Stephanie, 37 ετών, αντιμετωπίζει τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης όταν καταδικαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Σε αντάλλαγμα για την παραδοχή της ενοχής της, η εισαγγελέας συμφώνησε να μην της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η μητέρα συμφώνησε τώρα να καταθέσει εναντίον του πατέρα του αγοριού. Η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη.

simioma navin.jpg

To σημείωμα έξω από το δωμάτιο του 8χρονου

Το υλικό από κάμερα σώματος αστυνομικού κατέγραψε την στιγμή της άφιξης των αρχών στο οίκημα που είχε μετατραπεί σε κόλαση για το 8χρονο αγόρι, μετά από κλήση της μητέρας του αγοριού που ανέφερε ότι το παιδί δεν ανταποκρίνονταν.

Η μητέρα, φαίνεται να κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού, κλαίγοντας στα χέρια της, ενώ καπνίζει ένα τσιγάρο.

Όταν ο πατέρας πληροφορείται ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να γίνει ανάνηψη του παιδιού, ο πατέρας τρέχει σε ένα αυτοκίνητο, χτυπάει τις γροθιές του στο καπό και φωνάζει: «Δεν υπάρχει καμία γ...η πιθανότητα».

Η κάμερα σώματος μέσα στο σπίτι έδειξε την ακαταστασία, αλλά και το άθλιο δωμάτιο στο οποίο ζούσε ο Navin.

Το σχοινί, που χρησιμοποιούνταν για να κρατάει κλειστή την πόρτα του, ήταν ορατό, όπως και ένα σημείωμα που είχε γράψει ένας από τους γονείς του στον μεγαλύτερο αδελφό του, λέγοντας να μην ταΐζει τον Navin.

Η ιστορία που συντάραξε το Ιλινόις

Πριν βρεθεί υπό τη φροντίδα της μητέρας και του πατέρα του, τον Navin φρόντιζε ο νόμιμος κηδεμόνας του, η γιαγιά του. Το έκανε από τότε που το αγόρι ήταν μόλις πέντε μηνών. Αφού έφυγε για λίγο από την Ουάσινγκτον τον Ιούλιο του 2021, επέστρεψε για να βρει τους γονείς να αρνούνται να της δώσουν πίσω το αγόρι.

Σε μια προσπάθεια να πάρει πίσω το αγόρι υπό την επίβλεψή της, η γιαγιά επικοινώνησε με το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Ιλινόι, το Αστυνομικό Τμήμα της Ουάσινγκτον και το Τμήμα της Πεόρια. Είπε ότι τίποτα δεν έγινε παρά τις προσπάθειές της.

Τον Φεβρουάριο του 2022, μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών να επισκεφθεί το σπίτι. Ο Navin παρατηρήθηκε να είναι «άρρωστος», αδύνατος και μικρός. Επειδή ο Navin είπε στον υπάλληλοότι ήθελε να μείνει με τους γονείς του, σημείωσαν ότι ήταν ασφαλής. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, ο Navin βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Η μητέρα του, είπε στους αστυνομικούς ότι έβαλε το αγόρι στο ντους όταν παρατήρησε ότι δεν ανέπνεε. Ο Navin πέθανε αργότερα την ίδια μέρα στο νοσοκομείο.

Ο ντετέκτιβ Roberto Vasquez, ο οποίος παρευρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, δήλωσε ότι η μυρωδιά που έβγαινε από το δωμάτιο του μικρού αγοριού δεν έμοιαζε με οτιδήποτε άλλο είχε μυρίσει στο παρελθόν. Δεν υπήρχαν σεντόνια ή κουβέρτες στο κρεβάτι του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ