Επίσημο: Εγκριση για την τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna έδωσε ο FDA -Πότε και σε ποιους θα χορηγείται

Επίσημο: Εγκριση για την τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna έδωσε ο FDA -Πότε και σε ποιους θα χορηγείται

Την έγκριση του FDA ώστε να ξεκινήσει η χορήγηση τρίτης δόσης με το εμβόλιό της, ανακοίνωσε η Moderna.

Το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό, που αναδεικνύεται «πρωταθλητής» στην αποτελεσματικότητα, έλαβε την έγκριση για «επείγουσα χρήση» τρίτης δόσης, με μια δοσολογία 50μg για άτομα άνω των 65 ετών, άτομα 18 έως 64 που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών που εκτίθενται συχνά (λόγω επαγγέλματος) στον κορωνοϊό.

«Η τρίτη δόση θα χορηγείται τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των πρώτων (δυο) εμβολιασμών» τονίζεται στην ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι ο FDA έδωσε την έγκριση για μια αναμνηστική δόση με το εμβόλιο της Moderna και για άτομα που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με άλλο εγκεκριμένο εμβόλιο. «Αυτή η αδειοδότηση για επείγουσα χρήση υποστηρίζεται από κλινικές έρευνες που δείχνουν ότι μια δόση 50 μg “πυροδοτεί” μια ισχυρή ανοσολογική απόκριση απέναντι στην Covid-19» δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, CEO της Moderna.

Σύμφωνα με τη Moderna, ο FDA έλαβε υπόψιν του τα στοιχεία μιας -εν εξελίξει- έρευνας που έδειχνε ότι παρατηρείται πτώση στα αντισώματα στους 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, κυρίως σε ό,τι αφορά τις επικίνδυνες μεταλλάξεις. Κατά την ίδια έρευνα, η τρίτη δόση εμβολίου της Moderna έχει το ίδιο προφίλ ασφαλείας όπως οι πρώτες δύο δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ