Έγκλημα στον Ισημερινό: Σοκάρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας – «Βρήκαμε τρία κομμένα κεφάλια»

Έγκλημα στον Ισημερινό: Σοκάρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας – «Βρήκαμε τρία κομμένα κεφάλια»

Η αστυνομία του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 23/03, πως μέλη της βρήκαν τρία κομμένα ανθρώπινα κεφάλια στην επαρχία Εσμεράλδας (βορειοδυτικά), κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Εκεί έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας κύματος βίαιης εγκληματικότητας, αποδιδόμενο σε συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

«Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι που αποκεφαλίστηκαν ανήκαν σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος εδώ στην Εσμεράλδας», είπε στον Τύπο ο στρατηγός Φάουστο Μπουενάνιο.

Τα κεφάλια είχαν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και βρέθηκαν μέσα σε μαύρες σακούλες.

Ένα από τα θύματα βρισκόταν στην εφηβεία, διευκρίνισε ο στρατηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό, συμμορίες επιδίδονται τελευταία ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προσπαθούν να «εξαλείψουν» η μια την άλλη.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης


Στη φτωχή επαρχία Εσμεράλδας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ανάμεσα σε αυτές όπου καταγράφεται «το υψηλότερο επίπεδο ανασφάλειας στη χώρα», κηρύχθηκε την 3η Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο. Στο πλαίσιο του μέτρου, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00.

Ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τα δύο κράτη όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στην υφήλιο, ο Ισημερινός μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια από μέρος των οδών διέλευσης σε μείζονα κόμβο της διακίνησης της λευκής σκόνης προς την ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά.

Οι αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσότητας-ρεκόρ το 2021, καθώς πλησίασε τους 210 τόνους. Το 2022, οι κατασχέσεις ξεπέρασαν για δεύτερη συναπτή χρονιά τους 200 τόνους.

Παράλληλα, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε, φθάνοντας τις 25 ανά 100.000 κατοίκους το 2022, έναντι 14 το 2021.

Η κυβέρνηση του κ. Λάσο έχει κηρύξει «πόλεμο» στις συμμορίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS