Εκλογές στην Τουρκία: Δεν τα «βρήκαν» Κιλιτσντάρογλου και Ογάν για το δεύτερο γύρο

Εκλογές στην Τουρκία: Δεν τα «βρήκαν» Κιλιτσντάρογλου και Ογάν για το δεύτερο γύρο

Δεν βρήκαν κοινό σημείο τομής οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Σινάν Ογάν, συνεπώς ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη δεν θα στηρίξει τον υποψήφιο πρόεδρο της Τουρκίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 28 Μαΐου απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σινάν Ογάν συγκέντρωνε ποσοστό άνω του 5% μετά το πέρας του πρώτου γύρου των εκλογών της Τουρκίας στις 14 Μαΐου, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να «χτυπήσει» τα ποσοστά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν επανεξελέγη για μισή μονάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συνάντηση των Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Σινάν Ογάν έγινε στα γραφεία του κόμματος Νίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Σινάν Ογάν ήταν υποψήφιος πρόεδρος ως επικεφαλής της Συμμαχίας ΑΤΑ, που περιλάμβανε το κόμμα Νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο πλευρών μετά το πέρας της συνάντησης:

«Είχαμε μια φιλική και παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε τα προβλήματα της Τουρκίας και τα ζητήματα του κόσμου· Κάναμε αξιολογήσεις. Παράλληλα, μετέφερα στον κ. Πρόεδρο τις απόψεις των ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας, το έργο που έχουμε επιτελέσει, τις σκέψεις μας για το κοινό κείμενο συναίνεσης και τις σκέψεις μας για τη συνταγματική τροποποίηση. Ο κ. Πρόεδρος έθεσε επίσης ορισμένες ερωτήσεις και τον ενημέρωσα όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα. Η Τουρκία χρειάζεται δημοκρατία. Χρειάζεται αλληλεγγύη. Πρέπει να ξεπεράσει τα υπάρχοντα προβλήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πρόεδρος θα συναντηθεί με το επιτελείο του. Έχουμε μεταφέρει τις σκέψεις μας στον κ. Πρόεδρο με κάθε λεπτομέρεια. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε».

Από την πλευρά του ο Ουμίτ Οζντάγ ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την αντιπροσωπεία για την επίσκεψή τους. Είχαμε κάποιες ερωτήσεις, τις θέσαμε, λάβαμε λεπτομερείς απαντήσεις και θα κάνουμε αξιολογήσεις με τα εξουσιοδοτημένα συμβούλιά μας στο πλαίσιο των λύσεων που λάβαμε. Επιπλέον, φυσικά, κάναμε αξιολογήσεις με τους προέδρους των άλλων πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν τη Συμμαχία Ata και με τον κ. Σινάν Ογάν πριν από αυτή τη συνάντηση. Στη συνέχεια, θα προβούμε ξανά σε αξιολογήσεις και θα μοιραστούμε τις απόψεις μας με το τουρκικό κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την επίσκεψή του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS