Εκλογές στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση δεσμεύεται να τελειώσει τη χλιδή και την πολυτέλεια της προεδρίας του Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση δεσμεύεται να τελειώσει τη χλιδή και την πολυτέλεια της προεδρίας του Ερντογάν

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στην Τουρκία και η αντιπολίτευση ήδη δεσμεύεται να τελειώσει τη χλιδή και την πολυτέλεια της προεδρίας του Ερντογάν.

Με τις εκλογές της 14ης Μαΐου να βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού στη γείτονα χώρα, οι πολιτικές δυνάμεις παίζουν όλα τα χαρτιά τους.

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τον βασικό αντίπαλο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να διεκδικήσει την προεδρία.

Ωστόσο, επιστρατεύουν και άλλα μέσα.

Ειδικότερα, δεσμεύονται ότι αν επικρατήσουν, η χλιδή και η πολυτέλεια που συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο, θα τελειώσει.

«Θα πουλήσουμε τα αεροπλάνα της τουρκικής προεδρίας»

Όπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος DEVA, Ιμπραήμ Τσανακτσί σε πολιτική συγκέντρωηση, σύμφωνα με το τουρκικό μέσω KRT, αν επικρατήσουν, θα βγάλουν στο σφυρί τόσο το χλιδάτο παλάτι του πρόεδρου, όσο και τα υπερπολυτελή αεροσκάφη της προεδρίας.

«Ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο ποσοστό εντός 2 ετών. Θα βάλουμε τέλος στο κόστος ζωής. Θα αυξήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το 5%. Θα δημιουργήσουμε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια. Δεν θα επιβαρύνουμε την Κεντρική Τράπεζα με άλλες αρμοδιότητες εκτός από τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», επισήμανε.

«Θα μεταφέρουμε την Προεδρία πίσω στο Μέγαρο Çankaya. Θα πουλήσουμε τα αεροπλάνα που βρίσκονται στην αποθήκη της Προεδρίας και θα αγοράσουμε αεροπλάνα για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS