Εκλογές στο Ισραήλ: Τα exit polls δείχνουν επιστροφή του Νετανιάχου στην εξουσία

Εκλογές στο Ισραήλ: Τα exit polls δείχνουν επιστροφή του Νετανιάχου στην εξουσία

Έπειτα από ένα διάλειμμα 18 μηνών, όλα δείχνουν ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο μακροβιότερος ηγέτης του Ισραήλ, επιστρέφει στην εξουσία.

Σύμφωνα με τα exit polls στις πρόσφατες εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα, ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπος με την κατηγορία της διαφθοράς, αναμένεται να αποκτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 61 εδρών στο κοινοβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Το μέχρι πρότινος κυβερνητικό μπλοκ υπό τον Λαπίντ αποτελείται από συνολικά οχτώ παρατάξεις. Στις εκλογές συμμετείχαν 40 κόμματα. Το ένα των παρατάξεων αναμένεται να υπερβεί το όριο του 3,25% των ψήφων που απαιτείται για να αναδείξει κατ’ ελάχιστον τέσσερα μέλη στην ισραηλινή εθνική αντιπροσωπεία.

Η εκλογική διαδικασία, πάντως, δεν άργησε να θεωρηθεί ως ψήφος υπέρ ή κατά της επιστροφής του Νετανιάχου. Ο κύριος αντίπαλός του, ο σημερινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι «τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί».

Κρίσιμη αναμέτρηση

Περίπου 6,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι στο Ισραήλ προσήλθαν από χθες το πρωί στις κάλπες για την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση. Η συμμετοχή των Ισραηλινών, μάλιστα, ήταν αυξημένη. Μόλις στις 14.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 38,9%. Πρόκειται για νούμερο κατά 4,3% υψηλότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Μάρτιο του 2021.

Είναι επίσης το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε βουλευτικές εκλογές από το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων μέχρι αυτήν την ώρα, από το 1999, όπως ανέφερε η Εκλογική Επιτροπή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ