Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου μετά τη συμφωνία Ερντογάν-Ογάν: Ερχόμαστε να σώσουμε τη χώρα από την τρομοκρατία

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου μετά τη συμφωνία Ερντογάν-Ογάν: Ερχόμαστε να σώσουμε τη χώρα από την τρομοκρατία

Λίγη ώρα αφότου ο εθνικιστής Σινάν Ογάν έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τόνισε πως τα «ψέματα τελείωσαν».

«Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας και ποιος με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας! Ερχόμαστε να σώσουμε αυτή τη χώρα από την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες. Αυτό είναι δημοψήφισμα. Κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν. Καλώ τα 8 εκατομμύρια πολίτες μας και όλους τους νέους μας.

Την απόφασή του να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής 28 Μαΐου ανακοίνωσε ο υποψήφιος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς, Σινάν Ογάν.

«Ζητώ από όσους μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ογάν.

Ο Ογάν είχε προσελκύσει ψήφους από ανθρώπους που αποδοκίμαζαν τις πολιτικές του Ερντογάν αλλά δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου.

Η απόφαση του Σινάν Ογάν φαίνεται να σβήνει τις ελπίδες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β' γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ο Ογάν έχει προτρέψει για μια πιο σκληρή στάση κατά της τρομοκρατίας και την αποστολή όλων των μεταναστών πίσω στη χώρα τους. Όπως είπε, συμφώνησε σε αυτά τα σημεία με τον Ερντογάν.

Διάσπαση παρουσιάζει η συμμαχία υπό τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τις πιθανότητες να αναδειχθεί ο Ταγίπ Ερντογάν νικητής στον β' γύρο των τουρκικών εκλογών να πληθαίνουν.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, 11 μέλη της Επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος, του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετέχει στη συμμαχία υπέρ του Κιλιτσντάρογλου παραιτήθηκαν από το κόμμα και προσχώρησαν στο ΑΚΡ του Ερντογάν.

Τα 11 στελέχη εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σκληρή γλώσσα που υιοθέτησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εν όψει του δεύτερου γύρου της 28ης Μαΐου, κατά των προσφύγων, τους οποίους υπόσχεται να διώξει από τη χώρα μόλις αναλάβει την εξουσία.

Δεδομένου ότι ο Κιλιτσντάρογλου στηρίζεται στην ψήφο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), επικεντρώνει τον εθνικιστικό του λόγο στο προσφυγικό και καθημερινώς εκπέμπει μηνύματα που παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως πηγή πολλών δεινών στη χώρα, υποσχόμενος ότι θα τους διώξει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS