Εκλογικός χάρτης ΗΠΑ: Ολα τα αποτελέσματα στις πολιτείες - κλειδιά – Πότε βγαίνουν τα τελικά

Εκλογικός χάρτης ΗΠΑ: Ολα τα αποτελέσματα στις πολιτείες - κλειδιά – Πότε βγαίνουν τα τελικά

Εν αναμονή της δήλωσης που αναμένεται να κάνει λίγο αργότερα σήμερα τα ξημερώματα ώρας Ελλάδας ο Τζο Μπάιντεν, ο δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος βρίσκεται ένα βήμα από τον Λευκό Οίκο και το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ έχει εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Τα τελευταία δεδομένα

Παρακάτω παρατίθενται τα τελευταία δεδομένα του ινστιτούτου Edison Research μέχρι τις 02:00 ώρα Ελλάδας με τις τελευταίες καταμετρήσεις ψήφων στις πέντε εναπομείνασες πολιτείες που θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών της Τρίτης.

Σύμφωνα με την Edison Research και τα αμερικανικά δίκτυα ABC,CBS,NBC,FOX,CNN, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 253 εκλέκτορες και ο Τραμπ 214.

Το Associated Press δίνει στον Μπάιντεν 264 εκλέκτορες, εκτιμώντας ότι ο δημοκρατικός υποψήφιος έχει εξασφαλίσει τη νίκη του στην Αριζόνα. Για την ανάδειξη προέδρου απαιτούνται 270 εκλέκτορες.

Οι πέντε πολιτείες

Κατά την Edison Research, στη λαϊκή ψήφο, ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ κατά 4,1 εκατομμύρια ψήφους.

Αριζόνα (11 εκλέκτορες) – Καταμετρημένοι ψήφοι: 94% – Μπάιντεν 49,9% – Τραμπ 48,6% – Διαφορά ψήφων: 38.455

Τζόρτζια (16 εκλέκτορες) – Καταμετρημένοι ψήφοι: 99% – Μπάιντεν 49,4% – Τραμπ 49,3% – Διαφορά ψήφων: 4.275

Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) – Καταμετρημένοι ψήφοι: 96% – Μπάιντεν 49,5% – Τραμπ 49,2% – Διαφορά ψήφων: 17.012

Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες) – Καταμετρημένοι ψήφοι: 98% – Τραμπ 50% – Μπάιντεν 48,6% – Διαφορά ψήφων: 76.623

Νεβάδα (6 εκλέκτορες) – Καταμετρημένοι ψήφοι: 93% Μπάιντεν 49,8% – Τραμπ 48% – Διαφορά ψήφων: 22.657

Πότε αναμένονται τα τελικά

Πότε η νομοθεσία της κάθε πολιτείας προβλέπει επανακαταμέτρηση

Πενσιλβάνια

Την 01:40 ώρα Ελλάδας, ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 17.012 ψήφων, ή 0,2%, με καταμετρημένο το 96% των εκτιμώμενων ψήφων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας, η επανακαταμέτρηση των ψήφων γίνεται αυτόματα στην περίπτωση που η διαφορά του ποσοστού είναι μικρότερη ή ίση με το 0,5% των συνολικών ψήφων.

Υπάρχουν ακόμη ψηφοδέλτια που πρέπει να καταμετρηθούν από τη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας και την κομητεία Αλεγκένι, όπου βρίσκεται το Πίτσμπουργκ. 

Η διαδικασία της καταμέτρησης δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της πολιτείας μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες.

Τζόρτζια

Ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 4.275 ψήφους την 01:40 ώρα Ελλάδας, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων. Ο Τραμπ χρειάζεται τόσο την Πενσιλβάνια όσο και την Τζόρτζια για να κερδίσει δεύτερη θητεία.

Ο Μπραντ Ραφενσπέργκερ, πολιτειακός υπουργός Εξωτερικών της Τζόρτζιας, δήλωσε ότι αναμένει η διαφορά του τελικού αποτελέσματος να είναι λίγες χιλιάδες ψήφοι, κάτι που θα επιφέρει αυτόματη επανακαταμέτρηση.

Επανακαταμέτρηση θα γίνει μετά την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων, που αναμένεται στις ή πριν τις 20 Νοεμβρίου.

Αριζόνα

Εως την 01:00 ώρα Ελλάδας, ο Μπάιντεν συγκέντρωνε το 49,9% των ψήφων έναντι 48,6% του Τραμπ, με προβάδισμα 38.455 ψήφων, με καταμετρημένο το 94% των εκτιμώμενων ψήφων

Οι αρχές της πολιτείας έχουν ακόμη να καταμετρήσουν περίπου 250.000 έως 270.000 ψηφοδέλτια και θα προβούν σε νέα ενημέρωση λίγο αργότερα, δήλωσε στο CNN η πολιτειακή υπουργός Εξωτερικών Κέιτι Χομπς

Νεβάδα

Η καταμέτρηση της πλειοψηφίας των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, όπως ανέφερε χθες βράδυ αξιωματούχος.

Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, απομένουν να καταμετρηθούν 63.000 επιστολικές ψήφοι.


Επίσης, θα πρέπει να εξεταστούν περίπου 63.000 προσωρινές ψήφοι για να διαπιστωθεί αν είναι έγκυρες.

Συνήθως η «προσωρινή ψήφος» στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, όταν το όνομα του ψηφοφόρου δεν εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους, ή είναι γραμμένο λάθος ή το πρόσωπο που επιθυμεί να ψηφίσει δεν διαθέτει έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Οι εφορευτικές επιτροπές ελέγχουν αν ο ψηφοφόρος δικαιούται να ψηφίσει και αναλόγως εγκρίνουν ή απορρίπτουν την ψήφο.

Βόρεια Καρολίνα

Ο Τραμπ προηγείται με 76.623 ψήφους, ή 1,4% με καταμετρημένο το 98%. Αξιωματούχοι της πολιτείας έχουν αναφέρει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα γίνει γνωστό μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS