Εκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν -Πληροφορίες για εκατόμβη νεκρών

Εκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν -Πληροφορίες για εκατόμβη νεκρών

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε πριν από λίγο τέμενος στο βόρειο Αφγανιστάν προκαλώντας δεκάδες θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην επαρχία Κουντούζ στη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής με το πρακτορείο Reuters να μιλά για δεκάδες νεκρούς και άλλα πρακτορεία, όπως το Aamaj News Agency να ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε περίπου 100. Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις 13:30 τοπική ώρα και βάσει των πρώτων στοιχείων καμικάζι πυροδότησε εκρηκτική συσκευή μέσα στο τέμενος.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Ανταποκριτής του Iran International ανέφερε στο Twitter ότι σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με το αφγανικό TOLOnews ντόπιοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την έκρηξη αλλά προς το παρόν δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τα αίτια της επίθεσης.

Οι Ταλιμπάν αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη απειλή από το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Τζιχαντιστές του ISIS έχουν εντείνει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις – ανάμεσά τους και δύο φονικά πλήγμα στην Καμπούλ – για να αποδυναμώσουν τους αντιπάλους τους, ενώ έχουν βάλει στο παρελθόν στο σταυρόνημά τους μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ