Εκρηξη στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου με τη νιτρική αμμωνία

Εκρηξη στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου με τη νιτρική αμμωνία

Στον εντοπισμό του Ρώσου που φέρεται να ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου με τη νιτρική αμμωνία που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό σκορπώντας το θάνατο.

Οπως ανέφερε στο sigmalive, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο 43χρονος εντοπίστηκε μετά από αίτημα της Ιντερπόλ. Ο Ρώσος έδωσε κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του πλοίου που είχε εγκαταλειφθεί στη Βηρυτό και οι απαντήσεις του θα αποσταλούν στο Λίβανο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazzera, τα αποθέματα νιτρικής αμμωνίας έφθασαν στον Λίβανο τον Σεπτέμβριο του 2013, σε ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει στη Ρωσία και φέρει σημαία της Μολδαβίας. To Rhosus αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στη Βηρυτό αφού αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στη θάλασσα, σύμφωνα με δικηγόρους που εκπροσωπούν το πλήρωμα του σκάφους.

Ωστόσο, οι Λιβανέζοι αξιωματούχοι εμπόδισαν το σκάφος να πλεύσει και τελικά εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες και το πλήρωμά του - πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν εν μέρει από τον Fleetmon. Το πλοίο ανήκε και λειτουργούσε από τον Grechushkin Igor, Ρώσο πολίτη που είναι κάτοικος της Κύπρου (τελευταίος γνωστός διευθυντής Teto Shipping, Κύπρος), αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS