Έκτακτη οικονομική βοήθεια 1.2 δις ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Έκτακτη οικονομική βοήθεια 1.2 δις ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

«Η Ουκρανία χάνει την πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές λόγω της αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και των επιπτώσεών της στην οικονομική κατάσταση» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Το συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε σήμερα έκτακτη μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ με τη μορφή δανείων για την ενίσχυση της σταθερότητας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμβούλιο ενέκρινε την συγκεκριμένη πρόταση της Κομισιόν, εντός 21 ημερών.

«Η ΕΕ προχώρησε με ταχεία διαδικασία τη χορήγηση της οικονομικής αυτής συνδρομής στην Ουκρανία, καθώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας. Οι επίμονες απειλές κατά της ασφάλειας έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική εκροή κεφαλαίων. Η Ουκρανία χάνει την πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές λόγω της αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και των επιπτώσεών της στην οικονομική κατάσταση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η ΕΕ ενέργησε γρήγορα και αποφασιστικά για να βοηθήσει την Ουκρανία. Μέσα σε 21 ημέρες ολοκληρώσαμε τις απαιτούμενες εργασίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να είναι στη διάθεση της Ουκρανίας μακροοικονομική συνδρομή ύψους 1,2 δισ. ευρώ» σχολίασε ο Μπρουνό Λε Μερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ