Ελιγμός Ζελένσκι για το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με στόχο να εκθέσει τον Πούτιν

Ελιγμός Ζελένσκι για το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με στόχο να εκθέσει τον Πούτιν

Εναλλακτική διαδρομή για την ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη προτείνει η Ουκρανία, προκειμένου να εκθέσει τη Ρωσία που επικαλείται τεχνικούς λόγους για να μειώνει τις ενεργειακές ροές ώστε να αυξάνει υπέρμετρα τις τιμές.

Το Κίεβο ανακοίνωσε μέσω του αρμόδιου κρατικού φορέα ότι το ουκρανικό δίκτυο αγωγών που συνεχίζεται στην Πολωνία μπορεί να διατηρήσει την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης η οποία απειλείται εκ νέου από την επικείμενη διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στον Nord Stream 1.

«Οι δυνατότητες του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και η διαδρομή μέσω της Πολωνίας είναι υπεραρκετές για να εξασφαλίσουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων παράδοσης του ρωσικού φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο διαχειριστής του ουκρανικού δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στο Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής.

Η εναλλακτική διαδρομή είναι μια καλή επιλογή «ενόψει των χρόνιων διακοπών στις εργασίες του Nord Stream 1» αναφέρει επίσης το Κίεβο που επιχειρεί έναν οικονομικό, διπλωματικό και πολιτικό ελιγμό απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα έναντι των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα για εργασίες συντήρησης από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, μόνο το 20 τοις εκατό της χωρητικότητας του αγωγού χρησιμοποιείται σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ