Έλληνας κάτοικος στο Πεκίνο: «Πλέον, περισσότερο φοβόμαστε τα μέτρα, παρά τον Covid»

Έλληνας κάτοικος στο Πεκίνο: «Πλέον, περισσότερο φοβόμαστε τα μέτρα, παρά τον Covid»

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 Έλληνας που ζει στο Πεκίνο.

Ο Χρήστος Πετρόπουλος, μεταφραστής στο επάγγελμα, ο οποίος ζει στην κινεζική πρωτεύουσα, περιέγραψε τις εικόνες που αντικρίζει καθημερινά το τελευταίο διάστημα.

«Το προηγούμενο διάστημα, κυρίως από τις αρχές του Δεκέμβρη, που σιγά σιγά άρχισαν να χαλαρώνουν τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, είχαμε μια τεράστια έξαρση της πανδημίας και του ιού. Εκείνο το διάστημα είχε κολλήσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Περίπου το 90% των φίλων και γνωστών που γνώρισα εδώ στο Πεκίνο νόσησαν με Covid», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος έπρεπε να πάρει και λίγο μια ανάσα από όλα αυτά τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, γιατί φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ότι πιο πολύ φοβόμασταν τα περιοριστικά μέτρα παρά τον ίδιο τον κορωνοϊό, την πανδημία. Τώρα βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει πάρει ήδη μια ανάσα και αυτό φαίνεται κιόλας, ότι πλέον αρχίζουμε σιγά σιγά και επιστρέφουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενα μέτρα που πιθανόν να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Πετρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι αυτά «δεν θα ανησυχήσουν ιδιαίτερα τους Κινέζους πολίτες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS