Η Μόσχα επαινεί τον Έλον Μασκ για το… ειρηνευτικό σχέδιο -«Ειρήνη χωρίς τους όρους της Ρωσίας είναι αδύνατη»

Η Μόσχα επαινεί τον Έλον Μασκ για το… ειρηνευτικό σχέδιο -«Ειρήνη χωρίς τους όρους της Ρωσίας είναι αδύνατη»

Το Κρεμλίνο επαίνεσε το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, για το… ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Κίεβο, πάντως, το βράδυ της Δευτέρας, μέσω δηλώσεων στο Twitter του προέδρου Ζελένσκι και του συμβούλου του, Ποντόλιακ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του σε όσα πρότεινε ο Μασκ, καθώς, σύμφωνα με την Ουκρανία, πρόκειται για όρους ευνοϊκούς προς τη Ρωσία.

Κρεμλίνο: Πολύ θετικό ότι κάποιος όπως ο Έλον Μασκ αναζητεί ειρηνική διέξοδο από τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη:

«Είναι πολύ θετικό ότι κάποιος όπως ο Έλον Μασκ αναζητεί μια ειρηνική διέξοδο από αυτήν την κατάσταση.Σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο Μασκ εξακολουθεί να ψάχνει τρόπους για να επιτύχει την ειρήνη. Και η επίτευξη ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι απολύτως αδύνατη».

Σε διαδικτυακή ψηφοφορία στο Twitter, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το αφεντικό της Tesla πρότεινε η Ουκρανία να παραχωρήσει οριστικά την Κριμαία στη Ρωσία, να διεξαχθούν νέα δημοψηφίσματα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ για να καθοριστεί η μοίρα των εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία και να συμφωνήσει η Ουκρανία στην ουδετερότητα. 

Το Κίεβο λέει ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ να παραχωρήσει εδάφη που έχουν καταληφθεί με τη βία και ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα δημοψηφίσματα σε κατεχόμενα εδάφη, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή εκδιωχθεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε στην πρόταση του Μασκ με δική του δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας:

«Ποιος Έλον Μασκ σάς αρέσει περισσότερο, αυτός που στηρίζει την Ουκρανία ή αυτός που στηρίζει τη Ρωσία;»

Επικριτικός ο Πεσκόφ στην απόφαση Ζελένσκι να αρνηθεί διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν

Το μεσημέρι της Τρίτης, δύο ώρες πριν λήξει, η αρχική δημοσκόπηση του Μασκ είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφους, με περίπου το 60% να αντιτίθεται στο σχέδιο του δισεκατομμυριούχου.

Ο Πεσκόφ είπε την Τρίτη ότι «μποτ» -δηλαδή, ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter- «συμμετείχαν ενεργά στην ψηφοφορία», αλλά δεν παρείχε στοιχεία σχετικά με τον ισχυρισμό του.

Η Μόσχα ήταν πάντα ανοιχτή στον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, ενώ επέκρινε ένα νέο ουκρανικό διάταγμα που λέει ότι το Κίεβο δεν θα διαπραγματευθεί απευθείας με τον Πούτιν, μετά την ανακοίνωση της προσάρτησης των εδαφών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ