«Πράσινο φως» από τον EMA: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για 12-15 ετών

«Πράσινο φως» από τον EMA: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για 12-15 ετών

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer από τον ΕΜΑ - Κανένα από τα παιδιά που πήραν μέρος στις δοκιμές, δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19 - Σε εξέλιξη η ενημέρωση από τον EMA


Η ΕΜΑ και η ειδική επιτροπή εμβολίων, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα συμπεράσματά τους για την καταλληλότητα του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδοιά 12 - 15 ετών.

Ο Καβαλέρι πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19. Πρόσθεσε πως ισχύουν τα ιδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Στη συνέχεια, ο Καβαλέρι έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν επί του παρόντος υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».

Και συνέχισε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή είναι ευεργετικά για άτομα με Covid-19, που δεν βρίσκονται σε νοσοκομείο. Ο EMA συμβουλεύει να μην επιτραπεί η χρήση τους σε ασθενείς με COVID-19 προτού έχουμε οριστικά στοιχεία».

Δείτε live βίντεο με τις ανακοινώσεις

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS