Εμβολιασμός: Κύκλωμα μοιράζει μέσω διαδικτύου «μαϊμού» πιστοποιητικά - Στα 200 ευρώ η ταρίφα - Εμπλέκονται και γιατροί

Εμβολιασμός: Κύκλωμα μοιράζει μέσω διαδικτύου «μαϊμού» πιστοποιητικά - Στα 200 ευρώ η ταρίφα - Εμπλέκονται και γιατροί

«Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού είναι έγκυρο σε όλες τις χώρες της ΕΕ», ισχυρίζονται οι διακινητές αυτών των εγγράφων.


Οι παρατυπίες με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εγκυμονούν τους μέγιστους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού, τείνουν να γίνουν...κανονικότητα, με το εμπόριο των ψεύτικων πιστοποιητικών να έχει εισχωρήσει για τα καλά στο «παιχνίδι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κάποιος που θέλει να αποκτήσει ένα «μαϊμού» ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, πληρώνει το ποσό των 200 ευρώ, με τα παράνομα κυκλώματα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Telegram για την επικοινωνία τους. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι στα εν λόγω κυκλώματα εμπλέκονται και γιατροί.

Έτσι γίνεται η συναλλαγή

Η ΕΡΤ έφερε στη δημοσιότητα συνομιλίες από τα μέλη της «ομάδας» που παρουσιάζει πως οι πωλητές των πλαστών πιστοποιητικών προσεγγίζουν τους υποψήφιους αγοραστές και τους διαβεβαιώνουν για την εγκυρότητα τους.

«Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού είναι έγκυρο σε όλες τις χώρες της ΕΕ», ισχυρίζονται οι διακινητές αυτών των εγγράφων. Η πληρωμή τους γίνεται μέσω κρυπτονομισμάτων ή άλλων τρόπων ηλεκτρονικής πληρωμής που δυσκολεύουν στο μέγιστο βαθμότον εντοπισμό των δραστών και στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος, λαμβάνει ηλεκτρονικά, σε μορφή pdf αρχείου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στη Γαλλία έχουν ήδη εντοπιστεί 110.000 «μαϊμού» πιστοποιητικά, όπου σύμφωνα με τις αναφορές του Ζεράλ Νταρμανέν, υπουργού Εσωτερικών, στην έκδοσή τους εμπλέκονται γιατροί και νοσηλευτές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ