Εμβόλιο: Συμφωνία της Κομισιόν με την εταιρεία Moderna

Εμβόλιο: Συμφωνία της Κομισιόν με την εταιρεία Moderna

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά του κοροναϊού, δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος.

H Moderna, που σχεδιάζει να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του μήνα την ευρωπαϊκή παραγωγή του εμβολίου σε συνεργασία με την ελβετική Lonza Group AG, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της αποδείχθηκε αποτελεσματικό κατά 94,5% στην πρόληψη της Covid-19 βάσει ενδιάμεσων αποτελεσμάτων από την κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης. Τον περασμένο Αύγουστο η Κομισιόν, που συζητά με πολλές φαρμακοβιομηχανίες εκ μέρους των κρατών μελών για την προμήθεια εμβολίων, είχε πει ότι στις προκαταρκτικές επαφές με τη Μοderna είχαν συμφωνήσει να υπογράψουν συμβόλαιο για 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με οψιόν αγοράς άλλων 80 εκατομμυρίων.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τα παρόμοια αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρν από περίπου δύο εβδομάδες η Pfizer, με την αποτελεσματικότητα του δικού της εμβολίου να κυμαίνεται στο 90%.

Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποίησαν μια εξαιρετικά καινοτόμα και πειραματική προσέγγιση στο σχεδιασμό των εμβολίων τους.

Σε αντίθεση όμως με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο πρέπει να διατηρείται στους -80 βαθμούς Κελσίου και δημιουργεί έτσι απαίτηση για υποδομές «ψυχρής αλυσίδας», το εμβόλιο της Moderna παραμένει σταθερό για έξι μήνες στους -20 βαθμούς και για έναν μήνα σε θερμοκρασία ψυγείου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS