Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ - Διάγγελμα Μπάιντεν: Θα είναι υποψήφιος ξανά το 2024

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ - Διάγγελμα Μπάιντεν: Θα είναι υποψήφιος ξανά το 2024

Αναμένεται να ξεπεράσει τα ποσοστά που πέτυχαν Ομπάμα και Κλίντον στις πρώτες τους ενδιάμεσες εκλογές


Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα που είναι προγραμματισμένο για τις 11 ώρα Ελλάδος (16:00 τοπική) για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Πηγές του Λευκού Οίκου διαβεβαιώνουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να προσδιορίσουν το πολιτικό μέλλον πολλών υποψηφίων. Και το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά τον νυν πρόεδρο Μπάιντεν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα έως τώρα δεδομένα, ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενθαρρυνθεί από το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να συγκρατήσουν το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικανών, παρά τα σημαντικά ποσοστά αποδοχής που απέσπασαν, με τον Μπάιντεν να αναμένεται να ξεπεράσει τα ποσοστά που πέτυχαν Ομπάμα και Κλίντον στις πρώτες τους ενδιάμεσες εκλογές.

Μιλώντας στο Playbook του «Politico», ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα είναι υποψήφιος», ξεκαθαρίζοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ανώτερο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας έως τώρα, καθώς το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ενισχύει τις προοπτικές του για την προεδρική εκστρατεία του 2024.

Τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί πιθανότατα θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής όταν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι, αλλά δεν πέτυχαν κάποια τεράστια νίκη, κάτι που φοβόντουσαν οι Δημοκρατικοί.

Ακόμη δεν υπάρχουν συμπεράσματα για τον έλεγχο του Κογκρέσου, διότι αναμένονται πολλά αποτελέσματα σε αρκετές περιφέρειες της Βουλής και βασικούς ανταγωνιστές για τη Γερουσία.

Πρόκειται, όμως, για μια σημαντική ανάκαμψη του Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί Δημοκρατικοί κράτησαν σε απόσταση την ημέρα των εκλογών, τρομαγμένοι από τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για το υψηλό κόστος ζωής.

Οι ανησυχίες για το πώς θα τα πήγαιναν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές είχαν φτάσει ακόμη και στο σημείο συζητήσεων εντός του κόμματος για την αντικατάσταση του Μπάιντεν με άλλον υποψήφιο για την προεδρία σε δύο χρόνια.

Ο Μπάιντεν τα καταφέρνει ήδη καλύτερα απ' ό,τι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον στις πρώτες ενδιάμεσες εκλογές της προεδρίας τους. Ο Ομπάμα είδε το κόμμα του να χάνει 63 έδρες στη Βουλή και έξι έδρες στη Γερουσία το 2010. Ο Κλίντον έχασε 54 στη Βουλή και οκτώ στη Γερουσία το 1994.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS