Ενεργειακή κρίση - Νέες αιχμές Μισέλ για Φον ντερ Λάιεν: Οι προτάσεις αυτές δεν αρκούν

Ενεργειακή κρίση - Νέες αιχμές Μισέλ για Φον ντερ Λάιεν: Οι προτάσεις αυτές δεν αρκούν

Ο Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να υπερβεί τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

 Νέες αιχμές για την πολιτική της Κομισιόν αναφορικά με την ενεργειακή κρίση αφήνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει πιο ουσιαστικά μέτρα.

Ο Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να υπερβεί τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν τους ενεργειακούς τους λογαριασμούς.

«Είναι καλές προτάσεις, αλλά θα χρειαστούν περισσότερες», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα σχέδια της ΕΕ να μειώσει τις τιμές της ενέργειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πλαφόν (cap) στα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προ ολίγων εβδομάδων είχαν, επίσης, υπάρξει υπονοούμενα από τον Μισέλ προς την Φον ντερ Λάιεν.

Σχετικά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε πει ότι «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι' αυτό το θέμα».

«Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις» είχε προσθέσει.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο, και αυτό είναι ατυχές» είχε πει επίσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS