Επανεμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα -Ηταν άφαντος σχεδόν τρεις μήνες [βίντεο]

Επανεμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα -Ηταν άφαντος σχεδόν τρεις μήνες [βίντεο]

Ο ιδρυτής του ομίλου Alibaba, Τζακ Μα, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με 100 καθηγητές, το πρωί της Τετάρτης, στην πρώτη εμφάνιση του από τον Οκτώβριο, προκαλώντας ένα απότομο άλμα στις μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.


Οι εικασίες στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με του πού βρίσκεται ο Κινέζος επιχειρηματίας εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφού δεν εμφανίστηκε ως κριτής στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show, του “Africa’s Business Heroes”, τη στιγμή μάλιστα που οι κινεζικές Αρχές εντείνουν τους ελέγχους στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία, περιλαμβανομένου του Ant Group, μετά από μια ομιλία του δισεκατομμυριούχου στις 24 Οκτωβρίου στη Σαγκάη, όπου κατηγόρησε το εποπτικό σύστημα της Κίνας ότι φρενάρει την καινοτομία αι συνέκρινε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα με μια «λέσχη γηρασμένων ανθρώπων».

Το Tianmu News, ένα ειδησεογραφικό portal της Zhejiang Online, που έχει την στήριξη της τοπικής επαρχίας, ανέφερε πρώτο ότι ο Μα συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη.

Το Ίδρυμα Jack Ma είπε ότι ο Μα συμμετείχε στην διαδικτυακή τελετή της ετήσιας εκδήλωσης Rural Teacher Initiative την Τετάρτη. Ο Όμιλος Alibaba επιβεβαίωσε επίσης ότι ο επιχειρηματίας παρακολούθησε την online εκδήλωση. Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο άνω του 6% μετά τις αναφορές της επανεμφάνισης Μα.

Η δημόσια εμφάνιση του Μα έρχεται καθώς η Alibaba σκοπεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης ενός ομολόγου σε δολάρια ΗΠΑ αυτό το μήνα. Το Reuters μετέδωσε ότι τα έσοδα από ομόλογα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία πιθανότατα ο ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου θα χρησιμοποιούσε για γενικές εταιρικές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Alibaba είναι στο στόχαστρο μιας έρευνας που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα από κινεζικές αρχές για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

https://twitter.com/globaltimesnews/status/1351744487786090496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1351744487786090496%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fepanemfanistike-o-disekatommyrioyhos-tzak-ma

 

Πάντως, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και βίντεο από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Τζακ Μα. Σε αυτό, ο Μα, ντυμένος με μπλε πουλόβερ, φαίνεται να μιλά απευθείας στην κάμερα. Δεν ήταν σαφές από το βίντεο ή το άρθρο στο Tianmu News από όπου μίλησε. Απευθυνόταν σε δασκάλους που έλαβαν το Jack Ma Rural Teacher Award, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια θα είχαν παρευρεθεί σε τελετή που θα διοργάνωνε το Ίδρυμα Jack Ma στην κινεζική παραθαλάσσια πόλη Σάνια.

«Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στη Σάνια λόγω της επιδημίας», είπε ο Μα και συνέχισε: «Όταν τελειώσει η επιδημία, πρέπει να βρούμε χρόνο για να ταξιδέψουν όλοι στη Σάνια, και μετά θα συναντηθούμε ξανά!».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS