Επιστρέφουν σε παμπ, εστιατόρια και μουσεία από σήμερα οι Άγγλοι

Επιστρέφουν σε παμπ, εστιατόρια και μουσεία από σήμερα οι Άγγλοι

Ανοίγουν σήμερα μετά από τρεισήμισι μήνες οι επιχειρήσεις εστίασης στην Αγγλία, όπως επίσης τα μουσεία, τα περισσότερα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία, οι παιδικές χαρές και τα θεματικά πάρκα, τα κομμωτήρια, καθώς και οι χώροι λατρείας για μαζική προσευχή και τελετές.

Η επαναλειτουργία όλων των ανωτέρω θα πρέπει να γίνεται με τήρηση κανόνων υγιεινής και απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ θαμώνων και επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, ο νέος κανόνας «ενός μέτρου συν» σημαίνει τήρηση απόστασης ενός μέτρου με πρόσθετες προφυλάξεις, όπως η αποφυγή καθισμάτων που τοποθετούν τους πελάτες κατά πρόσωπο, καλύτερος εξαερισμός, προστατευτικά διαχωριστικά και καλύμματα προσώπου από θαμώνες και προσωπικό.

Ωφελούμενα από αυτή την αλλαγή στην οδηγία, ανοίγουν σήμερα εστιατόρια, παμπ και καφέ με τη μικρότερη δυνατή επαφή μεταξύ προσωπικού και πελατών. Επίσης, οι πελάτες θα πρέπει να δίνουν στοιχεία επικοινωνίας στο κατάστημα για την περίπτωση που προκύψει κρούσμα, ώστε να ειδοποιηθούν για να τεθούν σε απομόνωση.

Στους εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και οι παραγγελίες θα πρέπει να γίνονται στο τραπέζι και όχι στο μπαρ όπως συνηθίζεται στη Βρετανία.

Από σήμερα επίσης ανοίγουν και τα κομμωτήρια με τις κατάλληλες προφυλάξεις, όπως χρήση προστατευτικών προσώπου για τους εργαζόμενους.

Επιτρέπεται επίσης η διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα, καθώς και σε οργανωμένα κάμπινγκ εφόσον οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται τακτικά.

Ανοίγουν τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία, γκαλερί τέχνης, κινηματογράφοι, βιβλιοθήκες, θεματικά πάρκα και εμπορικές στοές, όπως και υπαίθρια γυμναστήρια και παιδικές χαρές.

Οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν για λειτουργίες και για τελετές όπως γάμοι με μέγιστο αριθμό προσκεκλημένων τα 30 άτομα, με τήρηση της κοινωνικής απόστασης.

Θα επαναρχίσουν επίσης πλήρως τη λειτουργία τους τα δικαστήρια.

Κλειστά μέχρι νεοτέρας, ωστόσο, παραμένουν γυμναστήρια, πισίνες, σπα, κέντρα μασάζ και τατουάζ, κλειστοί χώροι παιδικού παιχνιδιού, αίθουσες μπόουλινγκ, υδάτινα πάρκα, θέατρα, νυχτερινά κλαμπ, εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι και αίθουσες ζωντανών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης από σήμερα θα επιτρέπεται η συνεύρεση των μελών εώς δύο διαφορετικών νοικοκυριών, ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Για συναντήσεις σε ανοιχτούς χώρους για μέλη περισσότερων των δύο νοικοκυριών εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας συνάθροισης έως έξι ατόμων με τήρηση της κοινωνικής απόστασης.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα αφορούν μόνο την Αγγλία, καθώς οι κανόνες για την πανδημία διαφέρουν ανά τοπική κυβέρνηση σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε χθες τους πολίτες «να απολαύσουν το καλοκαίρι με ασφάλεια» και να επιδείξουν υπευθυνότητα στη συμπεριφορά τους, ώστε να μην υπάρξει έξαρση κρουσμάτων που θα οδηγούσε σε κατά τόπους lockdown, όπως είχε γίνει στο Λέστερ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σήμερα θα ανοίξουν δύο στις τρεις παμπ της Αγγλίας, αν και επτά στους δέκα Βρετανούς δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ακόμα ασφαλείς να πάνε για ποτό.

Η αστυνομία, πάντως, θα βρίσκεται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών παραβίασης των κανόνων κατά της πανδημίας αλλά και για τη διαχείριση παραβατικών συμπεριφορών από πιθανώς μεθυσμένους νεαρούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS