Ερντογάν: Εκλογική συντριβή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Ερντογάν: Εκλογική συντριβή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Εξαιρετικά δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών χάνει τη μάχη όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του.

Οι δημοσκόποι ερεύνησαν τα ποσοστά σε περίπτωση «μονομαχίας» του Ερντογάν με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρκαι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση

• Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%
• Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%
• Μεράλ Ακσενέρ 48% – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%
• Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, οι εκλογές στην Τουρκίας θα γίνουν πρόωρα, επισημαίνοντας ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε αύξηση 30% στον βασικό μισθό. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση στον βασικό μισθό από τις αρχές του έτους.

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Την ίδια ώρα, νέες φήμες κυκλοφορούν για την υγεία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού και της ομιλίας του στην Προύσα.

Υπενθυμίζεται ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι αιτία για την ακύρωση του ταξιδιού, ήταν ένα κρυολόγημα του Τούρκου προέδρου.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, εξήγησε ότι συζήτηση γίνεται στην Τουρκία και για το ενδεχόμενο η «ασθένεια» Ερντογάν να είναι πολιτική, δηλαδή να σχετίζεται με τις εκτιμήσεις ότι δεν θα συγκεντρωνόταν πολύς κόσμος στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Προύσα και να επέλεξε να αποφύγει εντελώς το ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση, ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από την τουρκική προεδρία, εντείνοντας τη φημολογία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS