O Ερντογάν υπερασπίζεται τον γαμπρό του: «Να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας όποτε μιλάτε για τον Αλμπαϊράκ»

O Ερντογάν υπερασπίζεται τον γαμπρό του: «Να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας όποτε μιλάτε για τον Αλμπαϊράκ»

Τις πολιτικές του γαμπρού του έσπευσε να υπερασπιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Αλμπαϊράκ, που είχε εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες από το προσκήνιο, δέχεται συχνά επιθέσεις από την αντιπολίτευση, που του επιρρίπτει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη δύσκολη κατάσταση της τουρκικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και τον καταποντισμό της λίρας, ενώ τον κατηγορεί ότι ο Ερντογάν του ανέθεσε χαρτοφυλάκια επειδή ήταν σύζυγος της κόρης του. Κι ο Ερντογάν σήκωσε ξανά το γάντι. Μιλώντας στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του απάντησε στη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης σημειώνοντας: «να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας όσες φορές μιλάτε για τον γαμπρό μου». Ενώ συνέχισε το κρεσέντο τονίζοντας ότι η λογική των μελών του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) είναι ότι μετέχουν σ’ έναν διαγωνισμό μηνυμάτων στο Twitter: «Κοιμούνται και ξυπνούν με τη λέξη ο γαμπρός, ο γαμπρός και ξανά ο γαμπρός στο στόμα τους. Εγώ θα σας πω αυτό: Όσες φορές μιλάτε για τον γαμπρό μου, τόσες πέτρες να πέσουν στα κεφάλια σας και να σας πλακώσουν».


Ο Αλμπαϊράκ ήταν υπουργός Ενέργειας προτού μετακινηθεί το 2018 στο υπουργείο Οικονομικών. Τον περασμένο Νοέμβριο παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά μετά την αντικατάσταση από τον Ερντογάν του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, που έδωσε μια ανάσα στη λίρα. Αλλά το τελευταίο διάστημα το τουρκικό νόμισμα πήρε πάλι την κάτω βόλτα, εν μέρει λόγω της πιθανότητας επιστροφής του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου στο πόστο του, λένε αναλυτές. Επί των ημερών του Αλμπαϊράκ η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας πούλησε το 2019 – 2020 κάπου 130 δισ. δολαρια για να σταθεροποιήσει τη λίρα με αποτέλεσμα να μειωθούν τα συναλλαγματικά αποθέματα κατά περίπου τρία τέταρτα μόνον την περασμένη χρονιά. «Μιλάνε συνέχεια για το που είναι τα λεφτά. Τα λεφτά είναι στο θησαυροφυλάκιο του λαού και την κεντρική τράπεζα», είπε ο Ερντογάν για τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς. «Τίποτε δεν έχει χαθεί», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία έχει κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της ενέργειας όταν ο γαμπρός του ήταν στο αρμόδιο υπουργείο, όπως οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και η απόκτηση γεωτρύπανων. «Τον κοροϊδεύατε ως γαμπρό, αλλά αυτές οι κινήσεις έγιναν επί των ημερών του Μπεράν. Είσαστε τόσο αχάριστοι», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS