«Eunice»: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από την κακοκαιρία που «σαρώνει» τη βόρεια Ευρώπη

«Eunice»: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από την κακοκαιρία που «σαρώνει» τη βόρεια Ευρώπη

Τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων έχει προκαλέσει η φονική καταιγίδα «Eunice», που πλήττει την Ευρώπη. Τα θύματα έχουν καταγραφεί σε Αγγλία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η κακοκαιρία σάρωσε αρχικά τη Βρετανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε υποδομές, ενώ βύθισε στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά.

Στο Λονδίνο, μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή της, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κι ένας 50χρονος σκοτώθηκε κοντά στο Λίβερπουλ, όταν συντρίμμια έπεσαν πάνω στο παρμπρίζ του οχήματός του, ανέφερε η βρετανική αστυνομία.

Άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με ένα πεσμένο δέντρο στο Χαμσάιρ, στη νότια Αγγλία.

Ενδεικτικό της σοβαρής κατάστασης είναι οι ριπές ανέμου ταχύτητας 196 χιλιομέτρων την ώρα που καταγράφηκαν στη νήσο Γουάιτ, γεγονός πρωτόγνωρο στην Αγγλία, ενώ σε άλλες περιοχές οι ριπές ανέμου ξεπέρασαν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκατομμύρια Βρετανοί κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους από τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office), η οποία εξέδωσε κόκκινο συναγερμό, το υψηλότερο επίπεδο, για τη νοτιοδυτική Αγγλία, το νότιο τμήμα της Ουαλίας και τη νοτιοανατολική Αγγλία, μεταξύ άλλων και το Λονδίνο.

Ακόμη, ένα τμήμα της στέγης που καλύπτει το O2 Arena υπέστη ζημιές σοβαρές από τις ριπές ανέμου, ενώ πολλά σχολεία έκλεισαν.

Στην Ιρλανδία, που βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, ένας 60χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τρεις νεκροί στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων στο Άμστερνταμ και ένας τρίτος στην πόλη Ντίμεν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Μην βγαίνετε έξω στον δρόμο. Είναι πραγματικά επικίνδυνα», ανέφερε η τοπική η αστυνομία. 

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο Βέλγιο όπου οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν στην πόλη Τουρνέ είχαν ως αποτέλεσμα ένας γερανός να πέσει πάνω στη στέγη ενός νοσοκομείου.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένας 79χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του, αφότου παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους κι έπεσε από τη βάρκα του σε μια μαρίνα, σε κανάλι της πόλης Ιπρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS