Eurogroup: Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης -Παρούσα η Λαγκάρντ

Eurogroup: Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης -Παρούσα η Λαγκάρντ

Τη μακροοικονομική και δημοσιονομική πορεία των χωρών της ευρωζώνης θα αποτιμήσει το Eurogroup που συνεδριάζει με φυσική παρουσία σήμερα στη Λισαβόνα, παρουσία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη από το αναμενόμενο (+ 4,3% του ΑΕΠ) το 2021, ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών για την υγεία και η πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να αυξήσουν την κατανάλωση.

Ωστόσο, παραμένουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας και τις νέες μεταλλάξεις, έχει επισημάνει αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Αβέβαιο «να μιλάμε για επιστροφή στη δημοσιονομική εξυγίανση»
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι οι αβεβαιότητες είναι πολύ ισχυρές σε αυτό το στάδιο, για να μιλάμε για επιστροφή στη δημοσιονομική εξυγίανση. Για αυτό το Eurogroup σήμερα αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη των οικονομιών φέτος και του χρόνου.

Ωστόσο, καθώς θα ενισχύεται η οικονομική ανάκαμψη, τα κράτη - μέλη θα πρέπει να σταδιακά να στρέφουν τη στήριξη σε τομείς που έχουν υποφέρει περισσότερο από την πανδημία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Ιούνιο να παρουσιάσει πρόταση για τη διατήρηση της γενικής ρήτρας διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σταϊκούρας: Οι 4 προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρώπη
Στις τέσσερις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρώπη μετά την πανδημία και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά για να επιτευχθεί υψηλή, ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λισαβόνα.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε τα εξής:
«Η Ευρώπη αντιμετώπισε τις οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης έγκαιρα και αποτελεσματικά. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο, έχουμε προκλήσεις μπροστά μας. Καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε συλλογικά:

  • Πρέπει να συνεχίσουμε την ευθυγράμμιση της δημοσιονομικής με τη νομισματική πολιτική.
  • Πρέπει να μετατοπίσουμε τα προσωρινά μέτρα στήριξης προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης.
  • Πρέπει να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά το Ταμείο Ανάκαμψης, το ταχύτερο δυνατό, μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.
  • Πρέπει να επανεξετάσουμε το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης.
  • Εάν εφαρμόσουμε όλες αυτές τις πολιτικές, θα πετύχουμε υψηλή, ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ